سئوی داخلی چیست؟ (On Page SEO)
سئوی داخلی چیست؟ (On Page SEO)
سئو داخلی که از آن با عنوان های On-Site SEO و On-Page SEO نیز یاد می شود، به مجموعه اقداماتی اطلاق می گردد که با استفاده از بهینه سازی عناصر یک سایت، موجب افزایش رتبه و ترافیک سایت از موتورهای جستجو شوید. منظور از سئو داخلی، هم بهینه سازی محتوا و هم کدهای HTML وب سایت است. در نقطه مقابل سئو داخلی، سئو خارجی یا Off-Site SEO وجود دارد که شامل لینک های خارج از سایت شما و سیگنال هایی است که از محیط اینترنت به سمت سایت شما ارجاع داده می گردد.
سئو داخلی به فعالیت های بهینه سازی گفته می شود که داخل وب سایت انجام می شود. مهمترین نکات سئو داخلی در این مطلب آورده شده است. فاکتورهای مهم در رتبه بندی وبسایت توسط الگوریتم گوگل را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد: عوامل on-page (داخل سایت) و عوامل off-page (خارج سایت). در این مقاله مختصری به تفاوت این دو می پردازیم.
عوامل on-page و off-page در سئو
عوامل on-page همگی به عناصر خود وبسایت مرتبط هستند. این عوامل عبارتند از موارد فنی مثل کیفیت کد نویسی، سرعت سایت و موارد مربوط به محتوا مثل کیفیت متن، تصاویر و رابط کاربری گرافیکی وبسایت شما. از طرف دیگر عوامل off-page از خارج از وبسایت بر سئوی سایت شما تأثیر می گذارند. مواردی مانند لینک از وبسایت های دیگر، فعالیت در شبکه های اجتماعی و لینک دادن به سایت و سایر فعالیت های بازاریابی خارج از سایت را میتوان از مهمترین عوامل off-page یا خارج سایت نام برد
هر چند اگر لینک های بیشتری از دیگر وبسایت ها به وبسایت ها شما داده شود، وضعیت سئوی وبسایت شما بهتر خواهد بو اما کیفیت وبسایت هایی که به لینک شما در آن قرار دارد هم اهمیت زیادی دارد. مثلا فکر کنید سایت بزرگی با رتبه سئوی بالا به سایت شما لینک داده باشد یا سایت شما را به عنوان منبع مقاله خود معرفی کنید قطعا این مورد برای گوگل خیلی اهمیت خواهد داشت و باعث ارتقاء رتبه سایت شما خواهد شد. از طرف دیگر شما باید در ساخت لینک داخل سایت خودتان هم سخت گیر باشید و به سایت ها و مقالات خوب لینک دهی کنید. چرا؟ چون اگر لینک یک مقاله خسته کننده را داخل سایت خود قرار دهید قطعا گوگل امتیاز خوبی برای شما در نظر نمی گیرد.
اهمیت عوامل on-page
برای بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجو، باید تمام عوامل مؤثر بر سئو را مورد توجه قرار دهید. ولی توجه داشته باشید سئوی داخلی پایه اصلی بهبود رتبه سایت در موتور جستجو هست و اگر در این مورد خوب عمل نکنید، هرچه برای سئوی خارجی تلاش کنید در واقع فایده چندانی نخواهد داشت. در اینجا به مواردی که در سئوی داخلی سایت مهم هستند می پردازیم:
برتری فنی
کیفیت کد نویسی وب سایت شما باید بالا باشد. سرعت بارگذاری وب سایت شما نیز خیلی مهم است. اگر در این دو مورد، به صورت استاندارد کار کنید قطعاً رتبه وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو بهبود خواهد یافت. اگر برای طراحی وب سایت خود از وردپرس (ویکیپدیا) استفاده کرده اید، معمولا به صورت پیش فرض بر اساس استانداردهای روز کد نویسی شده است. در کنار آن سعی کنید از قالب های معتبر و استاندارد که هم سرعت بارگذاری آن و هم کدنویسی آن استاندارد بوده استفاده کنید.
محتوای عالی
چرا افراد به وبسایت شما می آیند؟ به احتمال زیاد به این دلیل که حاوی مطالبی است که آنها به دنبالش هستند. بنابراین محتوای تولیدی شما نباید خوب باشد، بلکه باید عالی باشد. موتورهای جستجوی مانند گوگل مثل کاربر متن شما را می خوانند و هرچه کیفیت آن محتوا بالاتر باشد، به کاربران بیشتری پیشنهاد خواهند داد. شعار جدید در این خصوص را حتما شنیده اید که «محتوا پادشاه است»؟ پس می توان محتوای خوب را شالوده کسب یک رتبه خوب در موتورهای جستجو دانست.
تجربه کاربری یا ux بی نقص
یکی دیگر از مواردی که بر سئوی داخلی تأثیر دارد، User Experience یا همان تجربه کاربری است. کاربران باید به راحتی وب سایت شما را بشناسند، چیزی را که می خواهند به راحتی پیدا کنند، باید به راحتی بفهمند هرچیز در کجاست، کجا باید کلیک کنند و از طریق سایت شما چه مسیری را برای رسیدن به هدف خود طی کنند. و در تمام این ها سرعت نقش مهمی دارد. یک وب سایت با ظاهر زیبا خوب است، اما اولویت اصلی یک وب سایت با UX است به طوری که کاربر از کار با آن لذت ببرد و تجربه کاربری خوبی برای او بجا بگذارد.
پارامترهای سئو داخلی که با کلمات کلیدی در ارتباط نیستند
جدا از بحث کلمات کلیدی، فاکتورهای دیگری نیز وجود دارد که بر سئو داخلی سایت موثرند و بر روی رتبه سایت تاثیر می گذارند. این فاکتورها عبارتند از:
- لینک های داخل صفحه: چه تعداد لینک در یک صفحه وجود دارند؟ آیا آنها داخلی هستند یا خارجی؟ آن لینک ها به کجا ارجاع می شوند؟
- سرعت بارگذاری صفحه
- استفاده از داده های ساختاری Schema.Org
- ساختار یو آر ال ها
- نمایش موبایلی
- داده های متا
تمام پارامترهای بالا به یک چیز اشاره دارند و آن ارائه تجربه کاربری خوب برای بازدیدکنندگان سایت است. هر چه عملکرد صفحه بهتر باشد، بهینه سازی داخلی آن بهتر خواهد بود.
چگونه یک صفحه را بهینه سازی داخلی کنیم؟
سئو و بهینه سازی کامل یک صفحه نیازمند اعمال تغییرات هم در متن و هم در کدهای صفحه است. با استفاده از راهکارهایی که در ادامه خدمتان عرض می کنیم و همینطور مطالب مرتبط با سئو داخلی که در انتهای همین صفحه آمده اند، می توانید از عهده این مهم برآیید.
آموزش سئو داخلی سایت و راهکارهای عملی
وقتی صحبت از راهکارهای سئو داخلی می شود احتمالا اکثر افراد به یاد متا تگ ها و کلمات کلیدی می افتند. اگر به دنبال آموزش راهکارهای عملی در سئو داخلی هستنید، در جای درستی هستید. در ادامه چک لیستی از راهکارهای سئو داخلی را برایتان فراهم کرده ایم تا با استفاده از آنها ترافیک سایت خود را افزایش دهید.
1) استفاده از یو آر ال های مناسب
گوگل اشاره داشت است که 3 تا 5 کلمه ابتدایی یو آر ال بیشترین وزن را رتبه بندی دارند. بنابراین یو آر ال های سایت را کوتاه و خوانا کنید. همواره کلمه کلیدی را نیز در یو آر ال ها به کار ببرید.
به عبارت دیگر:
- از ایجاد یو آر ال های زشت بپرهیزید. مانند: Radzad.Com/P=123
- از یو آر ال های بلند نیز خودداری کنید. مانند: Radzad.Com/8/6/16/Cat=SEO/On-Page-Seo-Is-So-Amazing-Omg-Its-The-Best
2) شروع عنوان صفحه را با کلمات کلیدی
عنوان صفحه، مهمترین فاکتور سئو داخلی سایت است. در حالت کلی هرچه کلمه کلیدی به شروع عنوان صفحه نزدیکتر باشد، احتمال اینکه آن صفحه رتبه بالاتری کسب کند، بیشتر است.
3) افزودن کلمات پرکاربرد را به عنوان صفحه
کلمات پر کاربردی مانند “سال جاری (1396)”، “بهترین”، “راهنما” و “بررسی” می تواند به رتبه صفحه شما در عبارات کلیدی بلندتر کمک زیادی کند.
4) تگ کردن عناوین پست های خود را با H1
تگ H1، مهمترین هدینگ هر صفحه است و بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا نیز به صورت اتوماتیک این تگ را به کد صفحه اضافه می کنند. کدهای سایت را بررسی کرده و از اعمال این نکته اطمینان حاصل کنید.
5) استفاده از فایل های مدیا
متن ها، تنها محتوای صفحه نیستند. عکس ها و ویدئوها می توانند به کاهش بانس ریت سایت کمک زیادی کنند. بانس ریت و میزان زمانی که کاربر در صفحه سپری می کند از فاکتورهای رتبه بندی گوگل محسوب می شود.
6) قرار دادن عناوین زیر مجموعه های سایت را در تگ H2
حداق برای یک بار هم شده، کلمه کلیدی صفحه را در تگ H2 نیز قرار دهید.
7) استفاده از کلمه کلیدی در 100 کلمه ابتدایی متن
عبارت کلیدی صفحه را در 100 الی 150 کلمه آغازین متن به کاربرده تا به کاربر القا کنید که بر روی صفحه درستی کلیک کرده است.
8) استفاده از طراحی واکنشگرا
گوگل در سال 2105 شروع به پنالتی کردن سایت هایی کرد که از نمایش موبایلی مناسبی برخوردار نبودند. مطمئنا این واکنش در آینده شدیدتر نیز خواهد شد. ما به شما برای طراحی صحیح سایت، نوع واکنشگرا را پیشنهاد می کنیم.
9) استفاده از لینک های خارجی
این یکی از راه های سئو کلاه سفید برای گرفتن ترافیک بیشتر می باشد. منظور از لینک های خارجی، لینک هاییست که به سایر سایت ها داده می شوند. با این کار به گوگل کمک می کنید که محتوای صفحه شما را بهتر درک کند. همچنین با این کار به گوگل میفهمانید که سایت شما منبعی از اطلاعات است.
10) استفاده از لینک های داخلی
لینک های داخلی (Internal Links) در سئو بسیار موثرند و سعی کنید از دو یا پنج لینک داخلی در هر صفحه استفاده کنید.
11) بهبود سرعت سایت
گوگل صراحتا اعلام کرده که سرعت بارگذاری سایت یکی از معیارهای رتبه بندی صفحات است. شما می توانید با استفاده از CDN، فشرده سازی تصاویر و تغییر هاست خود سرعت سایت را ارتقا دهید. سرعت سایت خود را چک کنید و مطمئن شوید که سرعت بارگذاری آن بیش از 3 ثانیه نمی باشد. تحقیقات نشان میدهد که 75 درصد کاربران بیش از 4 ثانیه منتظر بارگذاری صفحه نمی مانند. یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت، GTMetrix است.
12) استفاده از از کلمات کلیدی متشابه در متن صفحه
کلمات کلیدی مترادف یا LSI به گوگل کمک می کند تا محتوای صفحه را دقیقتر درک کنند. بنابراین کلمات مشابه و مترادف با کلمه کلیدی اصلی را همواره در متن به کار ببرید.
13) بهینه سازی تصاویر
حداقل نام یک فایل از تصاویر صفحه را با کلمه کلیدی پر کنید و کلمات کلیدی را در متن جایگزین صفحه نیز به کار ببرید.
14) استفاده از دکمه های اشتراک در شبکه های اجتماعی
سیگنال های اجتماعی شاید به صورت مستقیم در رتبه سایت تاثیری نداشته باشد، اما مطمئنا موجب افزایش ترافیک سایت می گردد.
15) انتشار مطالب بلند
آزمایش های مختلفی نشن داده است که مطالب بلندتر از شانس بیشتری در گرفتن رتبه بهتر برخوردارند.
16) افزایش زمان حضور کاربران در صفحه
اگر کاربری پس از ورود به سایت شما از طریق نتایج گوگل، فورا دکمه Back را بزند، گوگل صفحه شما را بی کیفیت ارزیابی می کند. میزان حضور کاربران در سایت شما دلیلی بر با کیفیت بودن محتوا از دید گوگل است. با نوشتن مطالب دقیق و بلندتر کاربران را در سایت نگه داشت و اصطلاحا Dwell Time را افزایش دهید.
17) تشویق کاربران به کامنت گذاری
به صورت تجربی مشاهده شده که سایت هایی که دارای کامنت های بیشتری در پست های خود هستند، معمولا رتبه بهتری کسب می کنند. گوگل نیز این مورد را به صورت غیر مستقیم تایید کرده و اعلام کرده است: سایت هایی که کاربران فعال تری دارند، رتبه بالاتری کسب می کنند.
نتیجه گیری
به طور کلی عوامل داخل سایت موثر بر سئو را می توان به سه بخش عوامل فنی، محتوا و تجربه کاربری تقسیم کرد اما آن چیزی که مهم است این است که صرفا نباید به عوامل داخل سایت موثر بر سئو بسنده کرد و باید عوامل خارج از سایت را هم شناخت. در آینده بیشتر عوامل درون سایت را بررسی خواهیم کرد.
لطفا نظرات خود در مورد مقاله سئوی داخلی چیست؟ (On Page SEO) را با ما به اشتراک بگذارید.
بهترین ها را برایتان ارزومندیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.