معرفی گوگل پنالتی و راه های برطرف کردن آن
معرفی گوگل پنالتی و راه های برطرف کردن آن
گوگل پنالتی Google Penalty یا همان جریمه گوگل اتفاقی ناگوار برای وبسایت هایی است که اقدام یا اقداماتی خلاف قوانین گوگل انجام می دهند. تیم متخصصین شرکت گوگل وظیفه این دارد تا تجربه جستجوی هر چه بهتری را در اختیار کاربران قرار دهد. بنابراین به شدت با برخی تخلفات وبسایت ها برخورد کرده و سایت های مذکور را جریمه یا اصطلاح Penalty می کند.
همانطور که می دانید موتور جستجوی گوگل مبتنی بر برخی الگوریتم ها کار می کند بنابراین در ابتدا باید بدانید که این الگوریتم ها به چه مواردی علاقه مند بوده و نسبت به چه مسائلی حساس هستند تا مبادا وبسایت شما دچار جریمه و مجازات های گوگل نشود. پس از بررسی این موارد با هم نگاهی به چندین راهکار در جهت برطرف کردن گوگل پنالتی می اندازیم و در ادامه هر کدام را به صورت مختصر بررسی خواهیم کرد.
گوگل پنالتی چیست ؟
امروز موتور جستجوی گوگل قوانینی محکم، روشن و سختگیرانه در زمینه مدیریت وبسایت و محتوای آن دارد. این در حالی است که در گذشته نه چندان دور که گوگل راه های سوء استفاده را مسدود نکرده بود، صاحبان وبسایت های سودجو و کلاهبردار با روش هایی ناجوانمردانه و تخلف های گوناگون از این ضعف ها یا به قول معروف پاشنه آشیل سوء استفاده می کردند و به رتبه های بالا در نتایج گوگل می رسیدند و از این طریق سودهای کلانی بدست می آوردند.
اما در حال حاضر گوگل با استفاده از چندین الگوریتم (Algorithm) پیچیده و بروزرسانی مداوم آنها حساسیت خود روی این موضوع را افزایش داده بدین ترتیب وبسایت های متخلف مشمول جریمه های این الگوریتم ها می شوند.
گوگل پنالتی در موارد مختلف با توجه به تخلف انجام شده بسیار متغیر است. به عنوان مثال جریمه گوگل می تواند کاهش 2 الی 3 پله ای در رتبه بندی گوگل یا افت شدید ترافیک ورودی از گوگل و یا حتی ایندکس نشدن صفحه یا صفحات وبسایت باشد.
گوگل در برخی موارد با استفاده از الگوریتم های پیچیده و حرفه ای خود از جمله الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن، الگوریتم مرغ مگس خوار، الگوریتم Fred جریمه خود را انجام می دهد و و در برخی موارد دیگر گوگل پنالتی به صورت جریمه دستی انجام می شود. البته نگران نباشید چون در برخی موارد حتی با اعمال سنگین ترین جریمه ها سایت ها قادر به ادامه فعالیت خود و برگشتن به صفحات اول گوگل می باشند.
تفاوت اساسی:
یکی از تفاوت های مهمی که این دو روش جریمه (جریمه های اتوماتیک توسط الگوریتم ها و جریمه های دستی) با یکدیگر دارند این است که اگر سایت شما مشمول جریمه های اتوماتیک شده باشد (70%گوگل پنالتی ها توسط الگوریتم های گوگل ثبت می شوند) شما در پنل کنسول جستجوی گوگل هیچ گونه پیام یا اخطاری مبنی بر تخلف و یا پنالتی شدن دریافت نمی کنید. در صورتی که هرگونه جریمه دستی به صورت پیام در کنسول جستجوی گوگل به اطلاع شما می رسد.
برای اطلاع از اینکه سایت شما مشمول جریمه کدام یک از الگوریتم های گوگل شده سعی کنید تمامی قوانین و ضوابط بروزرسانی و آپدیت های گوگل را مطالعه کنید و اگر ترافیک سایت شما از یک تاریخ مشخصی شروع شده آن را با بروزرسانی های گوگل مقایسه کنید تا به سرعت به نوع تخلف سایت خود پی ببرید و آن را به رفع کنید. در ادامه به بررسی هر کدام از جریمه های گوگل (دستی و اتوماتیک) می پردازیم و راه های برطرف کردن آنها را نیز توضیح خواهیم داد.
جریمه دستی (Manual action)
جریمه دستی معمولا مربوط به مقوله بک لینک می شود که به طور کلی به 3 دسته تقسیم می شود :
1- لینک های غیر معمول، پیوند های تاثیر گذار :
در این حالت گوگل متوجه لینکسازی غیر طبیعی در سایت شما می شود اما معتقد است که شما نقشی در این قضیه ندارید. اگرچه استفاده از این لینک ها دیگر مقدور نمی باشد (لینک ها حذف میشوند) اما برای رهایی از این نوع جریمه شما نیاز به انجام کار خاصی ندارید. برخی مواقع این پنالتی با انجام سئوی منفی (Negative SEO) انجام می شود بدین معنی که یک سایت رقیب با فرستادن صدها لینک اسپم به دامنه سایت شما در تلاش است که آن را از صفحه گوگل حذف کند بنابراین گوگل به این موضوع توجه بسیاری دارد که مبادا شما توسط یک رقیب با این مشکل مواجه شده اید.
2- لینک های غیر معمول :
این مورد از گوگل پنالتی تقریبا همانند مورد اول می باشد با این تفاوت که تیم کارشناسان گوگل شما را مقصر این لینکسازی غیرقانونی می داند. گوگل در این نوع از تخلف در برخی مواقع صفحات حاوی آن کلمه کلیدی یا بعضا کل سایت شما را از دسترس خارج می کند که به میزان تخلف شما در این زمینه نیز بستگی دارد و این جریمه عموما به دلیل خرید بک لینک، تبادل لینک و… اتفاق می افتد.
3- لینک های غیر معمول از سایت شما :
این مورد دقیقا بالعکس دو مورد بالا می باشد بدین معنا که شما از وبلاگ خود به تعداد زیادی به منابع بیرونی لینک داده اید. در این مورد گوگل پنالتی ممکن است بر روی یک صفحه خاص یا کل صفحات سایت شما اعمال شود بدین گونه که افت ترافیک در یک صفحه حاوی کلمه کلیدی یا به طور کل در سایت شما بوجود خواهد آمد.
برطرف کردن گوگل پنالتی های دستی
خوشبختانه برای برطرف سازی جریمه های دستی گوگل منابع بسیاری در دسترس دارید و چون این جریمه ها عموما به خاطر استفاده نادرست از لینک ها می باشند برطرف کردن آنها راحت تر از انواع دیگر گوگل پنالتی است.
برای شروع لینک های ورودی و خروجی سایت خود را به طور کامل بررسی کنید و اگر به موارد اسپم (Spam) برخورد کردید سریعا آنها را پاک کنید. اگر شما هنوز به این موضوع شک دارید که کدام یک از لینک های سایت شما غیر طبیعی می باشد باید به جستجوی خود ادامه دهید که بهترین نقطه برای شروع، بررسی انکرتکست ها (Anchor Texts) و لینک های ورودی می باشد که می توانید با کمک برنامه های رایگانی نظیر AHREFS، SEMrush و غیره آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید.
پس از اینکه تمامی لینک های اسپم را شناسایی کردید می توانید شخصا با صاحبان وبسایت ها تعامل کرده و از آنها درخواست کنید تا لینک های مربوطه را حذف کنند اما اگر این روش جوابگو نبود می توانید از طریق ابزار Disavow در کنسول جستجوی گوگل اقدامات لازمه را انجام دهید (می توانید برای اینکار از آموزش راهنمای جامع کنسول جستجوی گوگل استفاده نمایید). پس از اینکه اقدامات لازم را انجام دادید، حتما درخواست تجدید نظر خود را با تمام توضیحات از طریق بخش Manual Actions ارسال کنید. به گفته Matt Cutts تنها 5% از 400000 سایت جریمه شده درخواست تجدید نظر می دهند پس سعی کنید حتما از این فرصت استفاده کنید.
برطرف کردن گوگل پنالتی های الگوریتمی یا اتوماتیک
این نوع از جریمه گوگل به صورت اتوماتیک توسط الگوریتم های موجود در این موتور جستجو صورت می گیرد. به صورتی که به علت بروز رسانی الگوریتم های موجود یا پیدایش الگوریتم های جدید سایت شما به عنوان سایت متخلف شناخته شده و تبعات سنگینی برای آن به دنبال خواهد داشت. شناسایی این نوع از جرایم سخت تر از نوع جریمه دستی است چرا که در این حالت شما هیچ گونه پیامی در کنسول جستجوی گوگل خود دریافت نمی کنید و در عوض در عرض چند روز بدون هیچ توجیهی افت ترافیک شدیدی در سایت خود مشاهده خواهید کرد.
راحت ترین راه برای شناسایی مشکل سایت شما این است که کاهش ترافیک سایت خود را از لحاظ زمانی با بروز رسانی های الگوریتم های گوگل مطابقت دهید تا به راحتی تفاوت قبل و بعد از آپدیت را متوجه شوید و سپس قوانین جدید را در سایت خود اعمال کنید. از آنجایی که الگوریتم های پاندا و پنگوئن بیشترین بروز رسانی را در بین الگوریتم های دیگر دارا هستند، در ادامه به بررسی هر یک از آنها پرداخته و مختصرا راه های برطرف کردن جریمه آنها را نیز توضیح خواهیم داد.
الگوریتم پاندا
این الگوریتم سعی در از بین بردن سایت هایی با محتوای کپی شده و بی کیفیت دارد بدین گونه که اگر این الگوریتم احساس کند که سایت شما دارای محتوای کم، غیر آکادمیک و غیر معتبر است، کل صفحات سایت شما را از نتایج جستجو حذف می کند. این الگوریتم بسیار حساس و هوشمند می باشد و در صورت تایید تخلف در سایت شما تمامی صفحات سایت شما را از نتایج حذف می کند! برای برطرف کردن این نوع جریمه ابتدا باید سرعت بارگذاری وبسایت خود را افزایش دهید و سپس محتواهای کپی شده و تکراری را با کمک کنسول جستجوی گوگل شناسایی و حذف کنید.
الگوریتم پنگوئن
الگوریتم پنگوئن به صورت اتوماتیک قادر به شناسایی لینک های غیر مفید و اسپم می باشد که به بررسی کیفیت کلی لینک های سایت و چگونگی دستیابی و حفظ تمامی لینک ها می پردازد. اگر این الگوریتم تشخیص دهد که لینکسازی شما غیر طبیعی است شما قطعا مورد جریمه این الگوریتم قرار خواهید گرفت. برخلاف الگوریتم پاندا این الگوریتم تنها صفحات خاصی که فعالیت لینکسازی در آن غیر معمول بوده را جریمه می کند به طوری که صفحات دیگر سایت شما به درستی کار می کنند.
برای برطرف سازی این نوع گوگل پنالتی شما باید توزیع انکر تکست های سایت خود را مورد بررسی قرار دهید. با استفاده از برنامه AHREFS می توانید بک لینک های اسپم و مشکل دار سایت خود را مشاهده کرده و هر چه سریع تر آنها را از بین ببرید.
نتیجه گیری
گوگل پنالتی ممکن است تبعات سنگینی برای سایت شما داشته باشد و ترافیک آن را نیز به شدت کاهش دهد اما باید توجه داشته باشید که فرآیند پاکسازی و برطرف کردن جریمه گوگل با وجود اینکه کمی خسته کننده و طاقت فرسا به نظر می رسد اما می تواند به شما کمک کند تا اعتبار از دست رفته وبسایت خود را دوباره بازگردانید. شما می توانید با انتشار محتواهای مفید و باکیفیت به علاوه لینکسازی صحیح و طبیعی از گزند جریمه های دستی و الگوریتم های گوگل در امان بمانید و همیشه جایگاه ثابت و رو به رشد خود را در گوگل داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.