کاربرد شماره سریال گوشی (IMEI) و چگونگی پیدا کردن آن
کاربرد شماره سریال گوشی (IMEI) و چگونگی پیدا کردن آن
شماره سریال گوشی یا IMEI یکی از ارقام بسیار مهم در مقال گوشی و شبکههای مخابراتی است که به دلایل مختلفی ممکن است به آن نیاز داشته باشید. به عنوان مثال موقعیت گوشی به سرقت رفته پس از اتصال به شبکههای تلفن همراه، با توجه به IMEI که اصطلاحاً شماره سریال نیز گفته میشود، قابل رهگیری است. شاید نتوان موقعیت گوشی را با دقتی مثل استفاده از GPS پیدا کرد اما به هر حال میتوان با خطای قابل قبولی موقعیت را متوجه شد.
از دیگر کاربردهای IMEI مسألهی ثبت مالکیت گوشی و همینطور مقابله با محصولات قاچاق است. پس از اجرای طرح رجیستری، هر گوشی و تبلت سیمکارتخوری که وارد بازار میشود، میبایست IMEI ثبتشدهای داشته باشد چرا که در غیر این صورت قابلیت اتصال به شبکهی تلفن همراه و استفاده از خدماتی مثل اینترنت سیمکارت وجود ندارد.
در این مقاله به روش پیدا کردن IMEI در محصولات اندرویدی و همینطور آیفونها میپردازیم، با ما باشید.
سریال گوشی یا IMEI چیست و چه کاربردهایی دارد؟
سریال گوشی یا International Mobile Equipment Identity که به اختصار IMEI گفته میشود، یک عدد ۱۵ رقمی یکتا است. به عبارت دیگر هر گوشی بسته به تعداد اسلاتهای سیمکارت، ممکن است ۱ یا ۲ یا تعداد بیشتری IMEI داشته باشد. با توجه به IMEI میتوان اطلاعات مفیدی مثل کشور سازندهی گوشی، تولیدکننده، مدل محصول و طبعاً مشخصات سختافزاری محصول و حتی اطلاعاتی در مورد مالک قبلی گوشی در صورتی که کارکرده باشد، کسب کرد.
البته ممکن است گوشی در کشوری به فروش برسد که ثبت مالکیت به خوبی اجرا نمیشود اما در اغلب کشورها زمانی که گوشی را خریداری میکنید، IMEI آن به نام شما ثبت میشود. به این ترتیب سرقت گوشی و محصولات مشابهی که دارای سیمکارت هستند، کمتر اتفاق میافتد چرا که مالک اصلی میتواند از اپراتور تلفن همراه بخواهد که IMEI آن را در لیست سیاه قرار دهد. به همین ترتیب اگر گوشی به شبکهی تلفن همراه یا در حقیقت دکلهای مخابراتی متصل شود، موقعیت حدودی آن شناسایی میشود!
بنابراین هر زمان که گوشی یا تبلت یا هر وسیلهی سیمکارتخور دیگری خریداری میکنید، در اولین فرصت شماره سریال آن را بررسی کرده و در محل امنی نگهداری کنید. قطعاً روی جعبهی اغلب محصولات، IMEI درج شده اما با توجه به اهمیت وسیلهای شخصی و گرانقیمت مثل گوشی، به نگه داشتن جعبهی محصول اکتفا نکنید! ممکن است شماره سریال زیر باتری یا پشت بدنهی گوشی و حتی کنار اسلات سیمکارت نیز درج شود. به دنبال کلمهی IMEI یا S/N در این بخشها بگردید.
دقت کنید که SERIAL محصول که ممکن است زیر باتری یا … درج شود هم عدد مهمی است اما در محصولاتی مثل گوشی، IMEI عدد اصلی است که باید یادداشت کرد.
همانطور که قبلاً در یکی از مقالات رفع مشکلات موبایل به مشکلات شناسایی نشدن سیمکارت و عدم اتصال گوشی به شبکهی تلفن همراه بحث کردیم، اگر IMEI برای اتصال به شبکهای ثبت نشده باشد، گوشی آنتن نمیدهد و در نتیجه امکانات مبتنی بر اتصال به شبکه مثل اینترنت نیز غیرفعال خواهد بود. برای اطلاعات بیشتر به مقالهای که قبلاً منتشر کردیم رجوع کنید:
چگونه شماره سریال گوشیها قدیمی را ببینیم؟
اگر گوشیهای غیرهوشمند قدیمی استفاده میکنید که سیستم عاملی مثل اندروید یا iOS ندارند، برای پیدا کردن IMEI یک راهکار ساده و سریع وجود دارد و آن شمارهگیری یک کد خاص است. عدد *#06# را شمارهگیری کنید. به جای برقراری تماس تلفنی، کادری روی صفحه باز میشود که حاوی IMEI است.
دقت کنید که در محصولات دو سیمکارته، دو IMEI ذکر میشود و باید هر دو را یادداشت کرد و در محل امنی نگهداری کرد.
روش مشاهده IMEI در اندروید
در سیستم عامل اندروید برای دیدن IMEI میتوانید از اپلیکیشن Settings یا همان منوی تنظیمات استفاده کنید. چیدمان گزینهها در صفحهی تنظیمات، در تمام محصولات اندرویدی یکسان نیست و باید با حوصله به دنبال شماره سریال منوها را جستوجو کرد.
معمولاً باید سراغ آخرین گزینهها یا آخرین تبها رفت و روی گزینهی About Phone یا About Tablet تپ کرد. در ادامه نیز میبایست روی گزینهای مثل Status به معنی وضعیت یا و سپس IMEI یا IMEI information تپ کنید. اکنون شماره سریالها به تناسب تعداد سیمکارتها ذکر میشود.
چگونه شماره سریال آیفون را پس از روشن کردن گوشی ببینیم؟
همانطور که قبلاً اشاره کردیم قبل از روشن کردن گوشی هم میتوانید روی جعبه محصول شماره سریال آن را مشاهده کنید اما خوشبختانه در iOS هم قابلیت رویت کردن شماره سریال گوشی وجود دارد. مراحل به این صورت است:
اپلیکیشن Settings آیفون را اجرا کنید.
روی General تپ کنید.
در ادامه روی About تپ کنید.
به عبارتی که روبروی IMEI ذکر شده دقت کنید و آن را یادداشت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.