بازی سازی با اسکرچ
توضیحات کوتاهی درباره ساخت بازی با اسکرچ
هنگامی که صحبت از ساخت بازی با اسکرچ یا آموزش برنامهنویسان به مبتدیان و کودکان میرسد قطعا نام نرم افزار اسکرچ شنیده میشود. گاها شما هم ممکن است نام این نرم افزار را در مکانهای مختلف به خصوص مکانهایی که در حوزه آموزش برنامهنویسی فعالیت دارند، شنیده باشید.
در ادامه این مقاله شما را با نرم افزار برنامهنویسی اسکرچ و چگونگی ساخت بازی با اسکرچ را به شما آموزش و توضیح میدهیم پس همراه ما باشید.
چگونگی ساخت بازی با اسکرچ
ابتدا اجازه دهید قبل از اینکه وارد مبحث چگونگی ساخت بازی با اسکرچ برویم ابتدا اطلاعاتی در رابطه با خود اسکرچ پیدا کنیم. Scratch یک کیت رایگان توسعه نرم افزار شیگرا (SDK) است که به کودکان ۸ تا ۱۶ ساله و برنامهنویسان مبتدی امکان ایجاد انیمیشن، داستانهای تعاملی، بازیها و موسیقی را بدون نیاز به دانستن یک زبان برنامهنویسی خاص میدهد.
Scratch (اسکرچ)، که از یک ویرایشگر متن، رنگ و صدا تشکیل شده است، توسط گروه کودکستانهای مادام العمر در آزمایشگاه رسانهای MIT نگهداری میشود و دارای یک جامعه آنلاین برای تشویق به همکاری بین برنامهنویسان جوان است.
Scratch دارای یک رابط کد صفر است، به این معنی که کاربران (که خود را Scratcher مینامند) مجبور نیستند برای برنامههایی که ایجاد میکنند کد منبع بنویسند. در عوض، آنها بلوکهای مولفهای را که در واقع واحد کد هستند و با اشکال متصل به یکدیگر نشان داده شدهاند، جمع میکنند.
هر بلوک دارای یک دستور خاص و عملکرد منحصر به فرد است و هنگامی که کاربر یک سری بلوک را به هم متصل کرد، میتواند با پرچم سبز رنگ اسکریپت را اجرا کرده و ببیند که برنامه چه کاری انجام میدهد. این رویکرد بصری و اصلی برای برنامهنویسی، شبیه روشی است که برخی دیگر از سیستم عاملهای توسعه با کد کم / بدون کد (LCNC) برای شرکت کار میکنند.
دلیل استفاده از اسکرچ برای ساخت بازی چیست؟
همانطور که توضیح دادیم Scratch یکی از بهترین سیستم عاملها برای ساختن پروژههای برنامهنویسی بصورت آنلاین برای تمام سنین است. این پلتفرم برای تبلتهای اندرویدی و اکثر سیستم عاملهای دسکتاپ به راحتی قابل دسترسی است.
همچنین میتوان به این نکته توجه داشت که اسکرچ میتواند نقطه شروع عالی برای برنامهنویسان مبتدی و کودکان باشد، یادگیری اصول برنامهنویسی اسکرچ از طریق برنامهنویسی مبتنی بر بلوک است. زبان برنامهنویسی Scratch به طور خارقالعادهای همه کاره است – از بلوکهای Scratch میتوان برای همه موارد از ساخت انیمیشن گرفته تا داستانهای تعاملی استفاده کرد.
محبوبترین کاربرد Scratch، برنامهریزی بازیهای ویدیویی است. ما به اسکرچنویسهای مبتدی و با تجربه نشان خواهیم داد که چگونه میتوان هر بازی سادهای را به صورت مرحله به مرحله در Scratch ساخت. آیا تا به حال برایتان سوال به وجود آمده که چه چیزی را میتوان به عنوان بازی به حساب آورد؟!؟
چه چیزی را میتوان به عنوان بازی به حساب آورد؟
قبل از اینکه بتوانیم یک بازی را بسازیم ابتدا باید بدانیم که اصلا به چه چیزی بازی میگویند؟؟ بازیها امروزی جزء یکی از محبوبترین سرگرمیها هستند. انواع مختلفی از بازیهای تعاملی وجود دارد که برای سرگرمی، اهداف آموزشی یا هر دو ایجاد میشوند. همهی بازیها دارای دو نیاز (شرط) اصلی هستند.
برای اینکه یک بازی، به بازی تبدیل شود دو شرط لازم است:
- بازیکن باید بر روی کاراکتر اصلی و اجسام بازی کنترل کامل داشته باشد.
- بازیکن باید هدفی برای کامل کردن بازی داشته باشد.
اگر عنوانی با این دو شرط مطابقت داشت حال میتوان به آن لقب بازی ویدیویی را داد. یک نمونه بازی که میتوانیم به آن اشاره کنیم بازی Fortnite است که در آن بازیکنان کنترل حرکت و عملکرد شخصیت خود را دارند و هدف در این بازی این است که شما آخرین بازمانده باشید.
مراحل ساخت بازی با اسکرچ
حال که با اسکرچ آشنا شدیم بهتر است بدانیم که چگونه میتوانیم با اسکرچ شروع به ساخت بازی کنیم. مراحل ساخت بازی با اسکرچ عبارتند از:
با یک برنامهریزی مناسب شروع کنیم
برنامهریزی اولین و مهمترین گام در جهت ساخت یک بازی است. این را میتوان به عنوان طراحی بازی شما نیز تصور کرد. این مرحله ممکن است بی اهمیت به نظر برسد، اما به پروژه شما جهت میدهد. افرادی که از این مرحله رد میشوند و بدون برنامه شروع به کدگذاری میکنند، میتوانند به راحتی هدف خود را از دست بدهند و اغلب قبل از اتمام مراحل، بازی خود را رها میکنند.
اما نگران نباشید – تهیه یک برنامهریزی مناسب میتواند سرگرمکننده باشد!!! برنامهریزی یک فرصت عالی برای تمرین خلاقیت شما و ارائه یک ایده جالب برای پروژه است. حتی اگر در ابتدا دلهرهآور به نظر برسد، اما پیروی از سه دستورالعمل ساده روند کار را آسان میکند.
سه مرحله مهم ساخت بازی با اسکرچ
حتی توسعهدهندگان حرفهای بازی نیز قبل از شروع ساخت، با دقت اصول اولیه بازی خود را برنامهریزی میکنند. برای شروع برنامهریزی بازی در اسکرچ (Scratch)، باید این سه مرحله را انجام دهید:
- یک موضوع را انتخاب کنید.
- مشخص کنید که تا چه حد میتواند بازیکن را کنترل کرد.
- هدفی را انتخاب کنید که بازیکن باید آن را انجام دهد.
وقتی این سه مورد را فهمیدید، بقیه بازی به طور طبیعی دنبال میشود. هرچند لازم نیست که آنها را به ترتیب خاصی مشخص کنید! انتخاب یک موضوع و سپس کار بر روی دو مورد دیگر احتمالاً سادهترین است. اما شما باید روی یکی از مواردی که بیشتر به شما انگیزه میدهد تمرکز کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که همانطور که دارید روی بازی خود برنامهریزی میکنید باید تمام تلاش خود را به کار ببرید که بازی در حین سادگی دارای جذابیتهای بسیاری باشد. سعی کنید بازی را انتخاب کنید که بتوانید ظرف یک یا دو ساعت آن را بسازید، زیرا این بسیار خوشحالکنندهتر خواهد بود. ساخت بازیهای پیچیدهای مانند بازی Scratch Homepage به دانش و کار سختی نیاز دارد.
تم بصری ایجاد کنید
یکی از مهمترین جنبههای بازی ظاهر بصری آن است. این مورد میتواند مستقل از عملکرد واقعی بازی باشد، اما کاملاً تجربهی بازیکن را شکل میدهد. موضوع تصویری بازی شما ترکیبی از تنظیمات و شخصیتهای آن است.
به عنوان مثال یک بازی با مضمون قرون وسطایی در یک قلعه باستانی، با شوالیهها و اسبها تنظیم میشود و همچنین یک بازی در غرب وحشی در کویر برگزار میشود، با کابویها!
چیدن یک تم اغلب میتواند آسانترین قسمت ساخت یک بازی باشد، زیرا وقتی ایدهای را دوست دارید به طور طبیعی آن را دنبال میکنید. برای انتخاب یک موضوع، سعی کنید به چیزی فکر کنید که میخواهید در بازی خود قرار دهید.
به طور مثال چند ایده در اینجا قرار داده ایم که شامل:
- من میخواهم یک بازی بسازم که زیر آب اجرا شود.
- من میخواهم یک بازی درست کنم که غذاهای زیادی در آن باشد.
- من میخواهم با فضانوردان و بیگانگان یک بازی بسازم و با آنان بجنگم.
کشف مکانیک هسته
قدم بعدی در ساخت بازی با اسکرچ این است که شما مکانیک هسته را پیدا کنید این جمله یعنی اینکه شما مشخص کنید که بازیکنان باید در بازی به دنبال چه بگردند و هدف آنان چیست؟ برای انجام این کار شما باید:
- ابتدا بفهمید بازیکنان چگونه بازی شما را کنترل میکنند.
- در مرحله بعدی، میتوانید بفهمید که هدف بازی شما چیست.
به طور خاص، سعی کنید از ساخت بازیها پلتفرمی و بازیهای جنگی اجتناب کنید. بازیهای پیشرفته مانند بازیهای پلتفرم شامل بازآفرینی مفاهیم پیچیدهای مانند فیزیک و جاذبه هستند. همانطور که گفتیم، بازیهای ساده هنوز هم بسیار سرگرمکننده هستند و میتوانند بسیار جذاب باشند!
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.