روش های حمله هکرها و دسته بندی حملات
روش های حمله هکرها و دسته بندی حملات
در دنیایی زندگی می کنیم که امنیت سایبری از امنیت فیزیکی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. روزانه هزاران ایمیل و وب سایت هک می شود. برای همین بسیار مهم است که از برترین روش های هکی که هکران در سراسر دنیا از آنها برای بهره برداری از اهداف آسیب پذیر در بستر اینترنت استفاده می کنند، آگاهی داشته باشیم.
به شما پیشنهاد می شود جدیدترین فیلم آموزش هکر قانونمند را مشاهده نمایید.
روش های حملهی هکرها
در لیست زیر روش های معروف هک و حمله سایبری اشاره شده که معمولا هکرها از آن در جهت منفی برای استخراج اطلاعات و کسب درآمد استفاده می کنند.
۱- BRUTE FORCE
می توان گفت این روش قدیمی ترین تکنیک هک است، در BRUTE FORCING، ترکیب های مختلف کاراکترها از یک مجموعه کاراکتر برای ورود امتحان می شوند.
به عنوان مثال، اگر یک هکر در پی کرک کردن پسورد یک فایل باشد تمام ترکیبات مختلف با طول مشخص را امتحان می کند و اگر جواب نگرفت ترکیباتی با طول بعدی را امتجان می کند.
بنابراین هکر تمام کاراکتر ها مثل A-Z ، a-z ، ۰-۹ و کاراکتر های خاص را با طول ۱ امتحان می کند. اگر هیچکدام از این حدس ها با پسورد واقعی مطابقت نداشت به سراغ طول ۲ می رود و دوباره تمام ترکیبات را تست می کند. این روش دیگر برای حملات آنلاین مناسب نیست اما در حملات آفلاین هنوز هم موثر است.
۲- .M.I.T.M
این روش که مخفف کلمات Man in The Middle است. همانطور که از نامش پیداست، مثل یک واسطه در تمام درخواست هایی که از سمت کاربر به سرور ارسال می گردد دخالت و جاسوسی می کند. در حملات MITM هکر می تواند کار های زیر را انجام دهد:
- فایلهای دانلود شده شما را با هر فایلی که می خواهد جایگزین کند.
- شما را به وب سایت های دیگری که مقصودتان نیست هدایت کند.
- تمام تاریخچه (history) مرورگر ها و تایپ های شما را ببیند.
- اگر پورتی باز باشد به تلفن همراه شما متصل شود.
جالب است بدانید این نوع از هک معمولا در مکان های عمومی که سرویس وای فای ارائه می دهند اتفاق می افتد مثل کافی شاپ ها، ایستگاه های قطار و مترو، رستوران ها، کتابخانه ها و غیره.
بنابراین توصیه می کنم برای محافظت از اطلاعات خود در مقابل هک شدن به روش MITM هرگز از وب سایت و ایمیل هایی که اطلاعات مهم شما در آن است،از طریق سرویس وای فای عمومی استفاده نکنید.
۳- KEYLOGGING
دنیای هک تازه از اینجا شروع می شود. KEYLOGGING قدیمی ترین و پر استفاده ترین روشی است که برای هک کردن اطلاعات مردم از آن استفاده می کنند.این روش از تمام کارهایی که روی سیستم انجام می شود لاگ ایجاد می کند و این اطلاعات به صورت دوره ای به سرور هکر ارسال می شود.
کی لاگر های حرفه ای از امکاناتی استفاده می کنند که میتواند از صفحه نمایش قربانی عکس بگیرد و طوری آن را بین بقیه فرآیند ها پنهان کند که کاربر متوجه نشود.
۴- COOKIE STEALING
کوکی ها تقریبا در تمام وبسایت های اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند. شاید با مفهوم کوکی آشنا نباشید. کوکی چیست و چرا همه وب سایت ها از آن استفاده می کنند. وب سایت ها از کوکی برای شناسایی کردن، به خاطر نگه داشتن و اعطای مجوز های مناسب به یک کاربر خاص در بین میلیون ها کاربری که روی وب سایت هستند، استفاده می کنند. با این تعریف به اهمیت استفاده از کوکی در وب سایت پی بردید.
در روش COOKIE STEALING هکر به کوکی های روی کامپیوتر شما دسترسی پیدا می کند و آنها را به مرورگر خودش ایمپورت می کند.
سپس وقتی هکر به سایت خاصی که کوکی آن روی سیستم شما ذخیره شده بود، مراجعه می کند، آن وب سایت هکر را به جای شما تشخیص می دهد. در واقع در این روش هکر هویت شما را می دزدد. حال می تواند هر فعالیت غیرقانونی را با اطلاعات شما انجام دهد و شما در قبال انجام آنها مقصر شناخته خواهید شد!
۵- PHISHING
فیشینگ هم یکی از روش های پرکاربرد هک است که درابتدا برای هک کردن اکانت های اینترنت از آن استفاده می شد.
در این روش فیشر (هکر) وب سایتی دقیقا شبیه وب سایت اصلی با آدرسی مشابه آن ایجاد می کند و طوری کاربران را فریب می دهد که از وبسایت تقلبی به جای اصلی استفاده کرده و اطلاعات اکانت خود را وارد کنند.
مثال میزنم، اگر هکر بخواهد اطلاعات شما را در سایت www.facebook.com هک کند از آدرس تقلبی www.facebok.com استفاده می کند. در نگاه اول تفاوت این دو آدرس قابل تشخیص نیست. چون سایت جعلی از نظر ظاهر یک کپی بسیار دقیق از سایت اصلی است، کاربران قادر به تشخیص تقلبی بودن آن نیستند و نهایتا باور میکنند که سایت واقعیست.
معمولا در فیشینگ برای هدایت کردن کاربر از وبسایت اصلی به جعلی از MITM کمک گرفته می شود.
پس از اینکه کاربر اطلاعات ورود خود را در وب سایت جعلی وارد کرد ، این اطلاعات روی سرور هکر ذخیره می شود و کاربر به وب سایت اصلی بازگردانده می شود.
در مقاله فیشینگ چیست؟ می توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
۶- SQL INJECTION
اگر به مباحث هک علاقه مند هستید حتما اسم تزریق SQL را شنیده اید. در این روش هکر از طریق نوشتن کوئری های SQL در فرم های ورودی وب سایت سعی در هک کردن بانک اطلاعاتی سرور می کند.
این کوئری ها معمولا برای دستیابی به اطلاعاتی نوشته می شوند که آن اطلاعات از روش دیگری قابل هک شدن نباشد. نکته اینجاست که با معرفی PDO و اتصالات MySQLi نرخ تزریق SQL به طور قابل توجهی کاهش یافته است. اما برای اشخاصی که هنوز از اتصالات قدیمی MYSQL استفاده میکند، تزریق SQL یک تهدید جدی است.
نکته: PDO مخفف PHP Data Objects و یک راه پایدار و ثابت برای دسترسی به پایگاه داده است.
۷- حمله DDOS
تا حالا براتون پیش اومده، به یک رستوران برید که پر باشه از آدم هایی که هیچ غذایی سفارش ندادند، فقط پشت میز ها نشتن. هم جلو غذا خوردن شمارو گرفتند و هم برای صاحب رستوران مشکل ایجاد کردند.
در این مثال شما همان شخصی هستید که به رستوران رفته، صاحب رستوران وب سرور است و مردمی که صندلی ها را اشغال کرده اند هکر ها هستند.
در حمله DDOS) Distributed Denial Of Service) وب سرور غرق در درخواست های زیادی می شود که همه به یک منبع نیاز دارند و این موضوع باعث از کار افتادن سرور می شود.
از این نوع هک معمولا زمانی استفاده می شود که هکر یا گروه هکرها قصد از کار انداختن وب سایتی را داشته باشند.
۸ – CROSS SITE SCRIPTING – XSS
این روش تا حدی شبیه تزریق SQL است. از این نظر که در فیلد های ورودی وب سایت کد های سمت کلاینت مخربی وارد می کند. وقتی این فیلد ها توسط بقیه کاربران درخواست داده می شود، آنها در معرض خطر این کد های مخرب قرار می گیرند.
راه کارهایی از قبیل کلید امنیتی برای جلوگیری از حملات XSS استفاده می شوند.
۹- TROJAN ها
تروجان یا بدافزار (Malware) ها برنامه هایی هستند که به تنهایی عمل نمی کنند بلکه وقتی نرم افزاری روی سیستم خود نصب می کنید این تروجان ها هم همراه با آن روی سیستم شما نصب می شوند و پس از آن می توانند تمام داده ها را به بیرون منتقل کنند.
برخی ازین تروجان و برافرار ها توسط خود شرکت های تولید آنتی ویروس ایجاد شده اند تا عمدا منابع سیستم را نگه دارند و کارایی سیستم را آهسته تر کنند.
۱۰- DNS POISONING
مسمومیت DNS یا DNS POISONING روشی است که در آن DNS های نادرستی در سرور DNS قرار داده می شود تا کاربران را به سمت وبسایت روی کامپیوتر هکر هدایت کند.
تفاوت مسمومیت DNS و فیشینگ در این است که در فیشینگ عملا URL عوض می شود و شخص به URL وب سایت هکر هدایت می شود.
در مسمومیت DNS، URL یکسان است اما سرور فرق می کند، و تمام اینها متعلق به هکر است.
انواع حمله:
1.حمله های سیستم عامل
امروزه سیستم عامل ها در ماهیت پیچیده شده اند
سیستم عامل ها سرویسها,پورت ها و مدهای دسترسی زیادی را اجرا و احتیاج پیچیدگی وسیعی برای از کارافتادن قفل آنها است
با نصب پیشفرض اکثر سیستم عامل ها شمار زیادی از سرویس ها و پورتها باز هستند
بکاربردن وصله ها (patche و hotfix ها در شبکه پیچیده امروز آسان نیست
حمله کنندگان آسیب پذیری های سیستم عامل و اکسپلیت آنها را برای دسترسی به یک سیستم شبکه را جستجو میکنند
2.حمله های سطج برنامه کاربردی
توسعه دهندگان نرم افزارها مقید به فهرست های مانع دخول همزمان با تحویل محصولات هستند
اکثر برنامه نویسی در جهت روش شناسی مهندسی نرم افزار است
نرم افزار کاربردی همراه با وظایف و خصوصیت می آیند
زمانی کافی برای اجرای کامل تست قبل از پخش محولات نیست
امنیت معمولا یک چاره اندیشی است و معمولا به عنوان جزافزودنی (add-on) تحویل داده میشود
بررسی خطای ناچیز یا غیرموجود در برنامه های کاربردی منجر به حملات Buffer over flow توسط هکرها میشود
3.حملات shrink wrap code
زمانی که یک سیستم عامل/برنامه را نصب میکنید, با یک اسکریپت ساده برای سهولت در مدیریت روزانه می آید
مشکل , شگرف نبودن میزان سازی یا سفارش کردن این اسکریپت ها است
این منجر به حمله کد پیشفرض یا shrink wrap code خواهد شد.
4.حملات اشتباه پیکربندی
سیستم هایی که باید نسبتا امن باشند به دلیل صحیح نبودن پیکربندی هک شده اند
سیستم ها پیچیده هستند و مدیران مهارت یا کاردانی ضروری را برای درست کردن مشکلات را ندارند
به منظور شانس بیشترتان در جهت صحیح پیکربندی کردن یک ماشین هر سرویس زائد یا نرم افزار را بردارید
به شما پیشنهاد می شود جدیدترین فیلم آموزش هکر قانونمند را مشاهده نمایید.
دستهبندی حملات
حملات با توجه به نوع دسترسی به سیستم و هدف هکر به دودسته فعال و غیرفعال تقسیم میشود که برخلاف افکار عموم حمله از نوع غیرفعال خطرناکترین نوع حمله است زیرا هدف ممکن است هیچوقت متوجه این نشود که موردحمله قرارگرفته است. البته این دودسته نیز خود به چهار مدل تقسیم میشوند که در ادامه توضیح میدهیم.
1) حمله از نوع دستکاری
در این مدل نفوذ گر اطلاعات را در حین ردوبدل دستکاری میکند و باعث تخریب قسمتی از فایل یا کل فایل میشود. این نوع حمله جز حملههای فعال است و فرد مورد نفوذ بهسرعت متوجه نفوذ گر میشود ولی دیگر کمی دیر شده است و نفوذ گر حمله خود را ترتیب داده و به سیستم ضربه زده است.
2) حمله از نوع قطع
در این مدل نفوذ گر دسترسی یکی از کاربران را بهکلی مختل میکند و از انتقال اطلاعات جلوگیری میکند. این نوع حمله هم خطرناک است ولی میتوان بهسرعت برای نجات سیستم خود اقدامی نمود.
3) حمله از نوع تخریب
یکی از دردسرسازترین مدلهای حمله است که هدف آن تخریب کلی برنامه و همچنین تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری است که بهشدت موردعلاقه هکرهای کلاه سیاه است و ضرر و زیانی بیشازحدی برای یک سیستم بار میآورد.
4) حمله از نوع شنود
در این مدل حمله فرد مورد نفوذ قرارگرفته متوجه حمله نخواهد شد و نفوذ گر دستی در اطلاعات نمیبرد و فقط به نظاره اطلاعات مینشیند. این مدل حمله بسیار خطرناک است و در سازمانهای بزرگ مانند سازمان اطلاعات المان رخداده است و نمیتوان از ضررهای آن چشمپوشی کرد. به علاوه این که این حمله ممکن است تا سالها معلوم نشود، که برای فرد مورد نفوذ قرار گرفته شد دارای عواقبی بدی است که نمیتوان به هیچ شکل از آن رهایی یافت.
ابزار هک چیست؟
همانطور که در بالا گفته شد، هر هکری ابزار کار خود را دارد، فارق از آنکه دانش او در چه سطحی باشد. برای مثال، تعداد زیادی از آنان از توزیع Kali سیستمعامل لینوکس استفاده میکنند. این سیستمعامل، دارای تعداد زیادی از برنامههایی است که در روند نفوذ به هکرها کمک شایانی میکند. نام یکی از انان THC Hydra است؛ از این برنامه برای دستیابی به رمزعبور کاربران یک سیستم با روشهای گوناگون، استفاده میشود. این برنامه، خود نیز یک هکر محسوب میشود، زیرا تقریبا تمامی کارها را خودش انجام میدهد، و فرد استفادهکننده خیلی در روند کار نقشی جز دادن اطلاعات مورد نیاز ندارد.
لطفا دیدگاه خود در رابطه با مقاله روش های حمله هکرها و دسته بندی حملات با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.