هک چیست و هکر کیست؟
هک چیست و هکر کیست؟
هک و هکر به یکی از کلمات ترسناک برای مردمی تبدیلشده است که درک درستی از این موضوع ندارند و البته رسانههای اجتماعی در این امر بیتأثیر نیستند. این رسانه سعی میکنند تا هکرها را موجوداتی ترسناک نشان دهند که هدف آنها نابودی شما با سو استفاده از اطلاعات شما است.
این در حالی است که هکرها (Hacker) واقعاً هیولاهایی ترسناک نیستند که به دنبال اطلاعات شما باشند تا از آنها سو استفاده نمایند. البته همچین افرادی وجود دارند و آنها همان کرکرها (Cracker) هستند که سعی دارند تا با تجاوز به حریم شخصی شما از اطلاعات شما بر علیهتان استفاده کنند. پس هکر کیست؟ و چه نیتی دارد؟
مطلب مرتبط: دوره آموزشی هکر قانونمند 10 (CEH 10) مشاهده نمایید.
تاریخچه هک (Hack)
واژه هکر (Hacker) در سال 1950برای اولین بار شنیده شد و اشاره داشت به افرادی که با ایدههای خلاقانه سعی در تغییر و بهبود عملکرد یک سیستم داشتند. این تعریف در سال 1359 با دگرگونی زیادی مختص اشاره به برنامه نویسان شد.
ولی این امردر سال 1983 با ساختهشدن اولین فیلم (War Games) در این زمینه که نشاندهنده گروهی بود که قصد دارند به سیستمهای کامپیوتری مختلف نفوذ کنند معنای دیگری پیدا کرد. بعد از پخش این فیلم روزنامه Newsweek با پخش نقدی درباره این فیلم این ذهنیت را در ذهن افراد درست کرد که هکرها افرادی هستند که قصد و نیت آنها فقط خرابکاری است و در این راه از هیچ کاری فروگذار نیستند.
این نقد تنشهای زیادی به وجود آورد و باعث اعتراض جامعه هکرها شد. موضوع این اعتراض این بود که هکرها به این اعتقاد داشتند اولین چیز در دنیای آنها اخلاق است و آنها فقط به پیدا کردن حفرههای امنیتی در سیستمها مشغول هستند و آن را برای پوشش این حفرهها انجام میدهند و خرابکاری کار کرکرها (Cracker) است.
هک چیست؟
هک در دنیای کامپیوتری اشاره دارد به جستجو برای پیدا کردن حفرههای امنیتی یک سیستم و سعی در نفوذ به آن.
تعریف عامی هک، دسترسی راه دور غیرمجاز به یک سیستم کامپیوتری است، ولی تعریف فلسفی آن، نفوذ کردن به هر محتوای بیرونی است که دارای محتوایی درونی و درونیتر باشد، به مانند کیفدزدی — کیف پول شما برای دزد ارزشمند است، زیرا درونش ارزشمندتر است، ولی اگر یک دزد به کیف شما دسترسی پیدا کند، فقط پولتان را میدزدد؟ پاسخ این سوال واضح نیست; برخی ممکن است هوس کنند که شماره کارت بانکی شما و رمز اول و دوم آن را هم بردارند. به محض دسترسی آنان به آنچه که مال شماست، هر اقدامی از آنان برمیآید. منتها تفاوت هک با کیفدزدی، در نحوه انجام آن است؛ در واقعیت، شما دزد و موتورش را میبینید، ولی در دنیای مجازی، نه دزد را میبینید، نه موتور، نه حتی ممکن است از دزدیده شدن پولتان باخبر شوید.
محتوای بیرونی چیست؟
محتوای بیرونی به مانند رمزعبورهاست، که با دسترسی به آنان، محتوای درونی قابل دسترس خواهد بود.
محتوای درونی چیست؟
محتوای درونی میتواند ایمیل کاری یا شخصی شما باشد، و محتوای درونیتر آن، اطلاعاتی است که در ایمیلهای ارسالی و دریافتی و ذخیرهشده شما وجود دارد. اگر این اطلاعات، شماره کارت بانکی شما و رمز آن باشد، محتوای درونیتر، پول است، و محتوای مرکزی، لذت فردی یا اهداف سازمانی است.
محتوای مرکزی چیست؟
محتوای مرکزی گاهی دسترسی به عکسها، ویدیوها، پیامها، اسناد مهم و … است، گاهی برپا کردن یک رویداد بزرگ، گاهی قتل و ترور اشخاص است.
هکر کیست؟
هکرها افرادی هستند باسواد بسیار بالا حتی بالاتر از برنامه نویسان ارشد یک شرکت که از طرف شرکت مأموریت دارند تا حفرههای امنیتی یک سیستم را یافته و به آن نفوذ کنند و این اشکال امنیتی را به شرکت گزارش کنند تا شرکت برای پوشش این حفره امنیتی اقدام نماید.
البته تمام هکرها به این شکل عمل نمیکنند و هستند افرادی که سعی دارند به یک سیستم نفوذ نمایند و از اطلاعات برای مصارف شخصی و یا نیتهای غیراخلاقی استفاده نمایند. در ادامه با دستهبندی هکرها آشنا میشویم.
از باهوشترین هکرها میتوان به کسانی اشاره کرد که از درک بسیار بالایی نسبت به جامعه خود و جوامع گوناگون برخوردارند، به خوبی رفتارهای ما انسانها در مواجهه با شرایطی مشترک را پیشبینی میکنند، و همیشه از اخرین اخبار روز مطلع هستند. مهندسی اجتماعی و تحلیل رفتارهای مردمی و سازمانی، تخصص اصلی این دسته از افراد است، برای مثال، رمز اول کارتهای بانکی تعداد زیادی از مردم کشورمان، چهار رقمی است، و بدتر انکه بسیاری از تاریخ تولد خود در آن استفاده میکنند.
برخی ترجیح میدهند از دو عدد دورقمی گرد شده به مانند ۹۰۹۰ استفاده کنند. برخی مایلاند از اعداد پیدرپی یا تکراری به مانند ۱۲۳۴ و ۱۱۱۱ استفاده کنند. یک هکر واقعی، میان مردم است، و آنان را به صورت روزمره زیر نظر دارد.
هدف از هک کردن چیست؟
هر چیزی که در آن سود و منفعت شخصی یا سازمانی برای فرد یا افراد وجود داشته باشد. پس هک کردن یعنی نفوذ به محتوای بیرونی، برای دستیابی به محتوای درونی و سپس مرکزی.
خصوصیات هکرها:
از کجا میتوان هکرها را شناخت این افراد چه خصوصیاتی دارند و چگونه میتوان بین آنها و افراد عادی فرق قائل شد. این سؤالاتی است که مردم کنجکاو از خودشان میپرسند. اما واقعاً آیا میتوان یک هکر را از بین بقیه تشخیص داد یا این فقط یک حرف غلط است؟
مطلب مرتبط: دوره آموزشی هکر قانونمند 10 (CEH 10) مشاهده نمایید.
برای اینکه بتوان هکرها را تشخصی داد چند راه وجود دارد که البته همیشه هم به معنای درست بودن نیست و شاید یک فرد به طور اتفاقی بعضی از این ویژگیها را دارد.
1) صبور و شکیبا
معمولاً هکرها افرادی هستند با صبر بسیار بالا و ممکن برای به دست آوردن هدف خود ماهها و حتی سالها وقت بگذارند و در آنها اثری از خستگی دیده نشود.
2) همواره به دنبال یادگیری
هکرها افرادی فوق حرفهای هستند که برنامه نویسی را در سطح فوق حرفهای فراگرفتهاند، ولی این برای آنها کافی نیست و همواره به دنبال یادگیری بیشتر هستند.
3) حساس به کلمه غیرقانونی
همانطور که گفته شد هکرها به دلیل اشتباهات و عدم آگاهی درست افراد بهعنوان افرادی پلید دیده میشوند و اگر این مسئله که هکرها افرادی با نیت شوم را در کنار آنها بازگو کنید مطمئناً عکسالعمل نشان میدهند و بهشدت عصبانی میشوند.
4) افرادی منظم
برخلاف افکار عموم که هکرها را افرادی شلخته میدانند (که این فکر نشات گرفته از فیلمهایی است که هکرها را به این صورت نشان میدهد)، هکرها افرادی بسیار منظم و دقیق هستند که در کار خود بسیار دقت به خرج میدهند و نظم برای آنها در اولویت بالایی قرار دارد.
5) هیچوقت از خود تعریف نمیکنند
هکرهای واقعی، برعکس جوجه هکرها هیچوقت از خود بهصورت زبانی تعریف نمیکنند و خود را با توانایی و مهارتهایشان نشان میدهند. این افراد همواره سعی دارند تا در کمال آرامش به کار خود برسند و بهجای که بیشتر وقت خود را صرف حرف زدن از خود بکنند به کار میپردازند.
توصیه های امنیتی برای جلوگیری از هک شدن
با رعایت نکات زیر تا درصد بالایی جلوی هک شدن گرفته میشود:
- استفاده از فایروال در سطح سیستم کامپیوتری و شبکه
- استفاده از نرم افزارهای معتبر
- استفاده از ابزارهای مانیتورینگ برای سرورها
- آپدیت سیستم و Firmware و نرم افزارهای نصب شده
- استفاده از سیستم عامل و نرم افزارهای تست و تایید شده
- استفاده از سخت افزارهای معتبر و قطعات اورجینال از شرکت های معتبر
- نصب و آپدیت آنتی ویروس
لطفا نظرات خود در ارتباط با مقاله هک چیست و هکر کیست؟ با ما به اشتراک بگزارید.
موفق باشید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
مفید بود .سپاس
سپاس از لطف شما