تفاوت پروتکل های Imap و Pop3 و Smtp
تفاوت پروتکل های Imap و Pop3 و Smtp
در لیست پروتکل های پرکاربرد شبکه معمولا اسم این سه پروتکل همیشه به چشم میخورد. هر 3 این پروتکل ها جهت ارسال ایمیل می باشند. در ادامه به تفاوت هرکدام از آنها خواهیم پرداخت.
پروتکل Pop3 یا Post Office Protocol version
این پروتکل برای دریافت ایمیل از یک سرور بر روی ایمیل خود و همچنین قابلیت خواندن یک ایمیل حتی زمانی که شما آفلاین هستید استفاده میشود.توجه کنید برای دریافت ایمیل نه ارسال ایمیل. اگر شما بخواهید از هرمکانی به این ایمیل ها دسترسی داشته باشید این پروتکل ، پروتکل مناسبی نیست چون بعد از دانلود ایمیل توسط شما ایمیل از روی سرور پاک خواهد شد و فقط ایمیل بر روی کامپیوتر شما میباشد. ولی از طرفی این پروتکل باعث میشود که با پاک شدن ایمیل ها از روی سرور کاهش حجم ذخیره سازی را مشاهده کنیم.
این پروتکل از پورت 110 به صورت پیش فرض برای ایمیل هایی که رمزنگاری شده نیستند و از پورت 995 برای برای ایمیل هایی که رمزگذاری شده (نیازمند به ارتباط امن جهت ارسال ایمیل) هستند استفاده میکند.
پروتکل Imap یا The Internet Message Access Protocol
این پروتکل هم برای دریافت ایمیل استفاده میشود مانند pop3. هردوی این پروتکل ها امروزه به صورت کامل از طرف سرور ها و سرویس گیرنده ها (client) پشتیبانی میشوند. در این پروتکل بر خلاف pop3 شما برای دسترسی به ایمیل ها میتوانید از هر جایی به آنها دسترسی داشته باشید و حتی اجازه استفاده همزمان نیز امکان پذیر است. مثلا شما هم با برنامه گوشی وارد ایمیل خود شوید هم با استفاده کامپیوتر خود به صورت همزمان.
این پروتکل از پورت 143 به صورت پیش فرض برای پیام های رمز نگاری نشده و 993 برای پیام های رمزنگاری شده جهت برقراری ارتباط امن استفاده میکند
پروتکل Smtp یا Simple Mail Transfer Protocol
تا اینجا هردوی پروتکل های بالا برای دریافت ایمیل استفاده میشدند اما این پروتکل برای ارسال ایمیل استفاده میشود. البته برای دریافت ایمیل هم استفاده میشود ولی چون مدیریتی بر روی ایمیل های دریافتی نداریم مانند دو پروتکل بالا مثلا ساخت پوشه و دسته بندی ایمیل های خود از این پروتکل برای دریافت استفاده نمیکنیم.
این پروتکل برای ارسال ایمیل های رمزنگاری نشده به صورت پیش فرض از پورت 25 و پورت 465 برای ایمیل های رمزنگاری شده استفاده میکند. همچنین اگر پورت 25 بسته باشد به نحوی (مثلا توسط سرویس دهنده اینترنت) از پورت 2525 برای ارسال پیام های رمزنگاری نشده میتوان استفاده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.