انواع تحلیل برای کسب درآمد از ارز دیجیتال
انواع تحلیل برای کسب درآمد از ارز دیجیتال
تحلیل ارزهای دیجیتال میتواند منبعی مناسب برای کسب درآمد از رمزارزها باشد. امروزه شرکتهای سرمایهگذاری متنوعی وجود دارند که بهدنبال افرادی هستند که قادر به انجام تحلیلهای بنیادی و تکنیکال مربوط به ارزهای دیجیتال هستند. بنابراین افرادی که توانایی انجام تحلیلهای موردنیاز برای پیشبینی قیمت در بازار کریپتو را دارند، میتوانند از این راه کسب درآمد کنند. در ادامه دو نوع متداول از تحلیلهای موجود برای ارزهای دیجیتال را شرح میدهیم.
کسب درآمد از تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال
در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال به موضوعاتی توجه میشود که ارزش ذاتی یا واقعی پروژههای رمزارزی را تعیین میکند. قیمتی که رمزارز مربوطه در بازار ارزهای دیجیتال معامله میشود ممکن است بیشتر یا کمتر از ارزش ذاتی یا واقعی آن باشد. بنابراین تحلیل بنیادی به سرمایهگذار کمک میکند تا بتواند در قیمتهای مناسبی رمزارز مربوطه را خریداری کند. برخی از مواردی که در تحلیل بنیادی بررسی میشوند را در ادامه این مطلب شرح میدهیم.
بررسی وایت پیپر پروژه
مطالعه و بررسی «سپیدنامه» (White Paper) به افراد کمک میکند تا بتوانند با اهداف و ویژگیهای پروژه رمزارزی آشنا شوند. افراد میتوانند جزئیات زیادی از پروژه موردنظر را در سپیدنامه مربوطه مطالعه کنند. جزئیاتی مربوطه به تکنولوژی بهکار رفته در پروژه، اهداف پروژه نحوه کارکرد پروژه و بسیاری دیگر از خصوصیات مربوطه را میتوان از وایت پیپر استخراج کرد.
تیم پروژه رمزارزی
هر اندازه تیم پروژه ارز دیجیتال از اعتبار و دانش بالاتری برخوردار باشد، احتمال پیشرفت پروژه و درنهایت افزایش قیمت توکن مربوطه بیشتر میشود. برای اینکه بتوانید درباره تیم پروژههای رمزارزی تحقیق کنید میتوانید از وبسایت این پروژهها این افراد را شناسایی کنید. سپس میتوانید سابقه تحقیقاتی و کاری این افراد را از لینکدین یا شبکههای اجتماعی دیگر تحقیق کنید.
اهداف پروژه رمزارزی
یکی از مهمترین مواردی که در تحلیل بنیادی مورد توجه قرار میگیرد اهداف پروژه رمز ارزیست. اهداف پروژه رمزارزی به این موضوع اشاره میکند که پروژه ارز دیجیتال برای چه هدفی ایجاد شده است و چه نیازی را برطرف میکند. برای مثال بیت کوین با هدف انجام پرداختهای همتا به همتا بدون نیاز به نهادی واسط ایجاد شده است.
این موضوع میتواند تصویر بهتری از آینده ارز دیجیتال موردنظر برای سرمایهگذاران ایجاد کند. از طرفی دیگر در صورتی که اهداف پروژه دست نایافتنی و دور از ذهن باشند، ممکن است مورد توجه سرمایهگذاران قرار نگیرد. این موضوع به این دلیل است که اهداف غیرعملی در واقع هیچ کاربرد مفیدی را برای توکن مربوطه تعریف نمیکند و در نتیجه نمیتواند نیازی را برطرف کند. بنابراین اهداف پروژههای ارز دیجیتال باید عملی و کاربردی باشند تا بتوانند نیازی را از جامعه رمزارزی برطرف کنند.
سرمایهگذاران پروژه رمزارزی
مورد دیگری که در تحلیل بنیادی پروژههای ارز دیجیتال باید به آن توجه کرد، سرمایهگذاران پروژه مربوطه است. هراندازه سرمایهگذاران پروژههای ارز دیجیتال اعتبار بیشتری داشته باشند و مقدار بیشتری از داراییهای خود را در پروژه مربوطه سرمایهگذاری کنند، این موضوع برای پروژه موردنظر بهتر است.
این موضوع را از دو دیدگاه میتوان بررسی کرد. در دیدگاه اول میتوان به این موضوع اشاره کرد که این سرمایهگذاران پس از انجام تحقیقات کافی به این نتیجه رسیدهاند که پروژه مربوطه ارزش سرمایهگذاری را دارد و با توجه به تواناییهای تکنولوژیکی و تیم قوی آن احتمال رشد بیشتری دارد.
در دیدگاه بعدی میتوان به این نتیجه رسید که با توجه به حمایت سرمایهگذاران معتبر از پروژه رمزارزی این پروژه میتواند، سرمایههای دریافتی را برای گسترش فعالیتهای موردنظر و رسیدن به اهداف خود استفاده کند. که این موضوع نیز میتواند باعث رشد بیشتر پروژه رمزارزی شود.
بررسی تکنولوژی پروژه رمزارزی
از دیگر مواردی که در تحلیل بنیادی ارزهای دیجیتال به آن توجه میشود، تکنولوژی بهکار رفته در آن است. ارزهای دیجیتال نوعی جدید از تکنولوژی هستند که برای ارتقای سرویسهای مالی و حل مشکلات آنها ایجاد شدهاند. ارزهای دیجیتال بر بسترهای بلاکچینی توسعه یافتهاند.
این بسترها از انواع گوناگونی تشکیل شدهاند و در هرکدام ممکن است از نوآوریهای خاصی استفاده شده باشد. بنابراین اطلاع از نحوه کارکرد هر کدام از این تکنولوژیها و نحوه حل مشکلات توسط آنها به سرمایهگذاران کمک میکند تا بتوانند درک بهتری از پتانسیل رشد این رمزارزها بهدست آورند.
یکی از نقاط قوت در پروژههای ارز دیجیتال توانایی توضیح تکنولوژیهای بهکار رفته با زبانی ساده برای کاربران است. این موضوع باعث میشود تا کاربران بتوانند درک بهتری از نحوه کارکرد و قابلیتهای ارز دیجیتال موردنظر پیدا کنند.
بررسی نقشه راه پروژه ارز دیجیتال
«نقشه راه» (Road Map) پروژههای رمزارزی مسیر و رویدادهای آینده پروژه مربوطه را نشان میدهد. برای اینکه پروژههای ارز دیجیتال بتوانند به مقاصد تعیین شده خود دست پیدا کنند نیاز دارند تا مراحلی را بهصورت گام به گام طی کنند. این مراحل در ارتقای آنها به سمت اهداف تعیین شده معمولا بهصورت نقشهای گرافیکی نشان داده میشود.
این نقشه باید بهصورتی واضح رویدادها و اهداف دستیافتنی را در تاریخهایی معین نشان دهد. بنابراین افرادی که قصد سرمایهگذاری بر روی ارز دیجیتال موردنظر را دارند میتوانند با درنظر گرفتن نقشه راه پروژه تصمیمهای بهتری بگیرند.
بررسی توکنومیک ارز دیجیتال چیست؟
«توکنومیک» (Tokenomics) ارز دیجیتال تمامی مواردی که مربوط به مقدار و نحوه عرضه، توزیع توکن و عرضه کل میشود را برای ارز دیجیتال موردنظر بررسی میکند. به عبارت دیگر توکنومیک از دو کلمه توکن و اقتصاد تشکیل شده است و مواردی که با ایجاد تغییر در میزان عرضه و تقاضا، مسائل مربوط به اقتصاد توکن را تحت تاثیر قرار میدهد را در توکن مربوطه بررسی میکند. در ادامه به سه مورد از مهمترین اطلاعات مربوط به توکنومیک اشاره میکنیم که قبل از هر سرمایهگذاری باید به آنها توجه کرد.
- عرضه در گردش: «عرضه در گردش» (Circulating Supply) مقداری از ارز دیجیتال موردنظر است که در بازار وجود دارد. بنابراین قیمت حالحاضر ارز دیجیتال مربوطه در بازار بر مبنای عرضه در گردش آن تعیین میشود.
- عرضه کل: «عرضه کل» (Total Supply) از دیگر مقادیر مهم در توکنومیک رمزارزها محسوب میشود و به مقدار کل توکنها برای رمزارز مربوطه بعد از آزادسازی و توزیع همه آنها اشاره میکند.
- حداکثر عرضه: «حداکثر عرضه» (Maximum Supply) به حداکثر مقدار توکنی که میتواند استخراج یا تولید شود، در شبکه بلاک چین مربوطه اشاره میکند. بسیاری از ارزهای دیجیتال این قابلیت را دارند که توسط کاربران استخراج شوند، حداکثر عرضه، حداکثر مقداری که توکن موردنظر میتواند استخراج شود را به کاربران نشان میدهد. علاوه بر موارد فوق که عرضه توکن را بررسی میکنند، برخی از موارد که میزان توزیع توکن را مشخص میکنند نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند. توزیع مناسب و یکنواخت توکن در طول زمان موضوعی است که سرمایهگذاران باید دقت ویژهای به آن داشته باشند. برای مثال برخی از پروژهها در ابتدا عرضه محدودی در بازار دارند ولی با گذر زمان میزان عرضه بهطور قابل ملاحظهای افزایش مییابد. این موضوع باعث میشود تا با توجه به عرضه بیش از اندازه توکنها در بازار، قیمت رمزارز مربوطه به شدت کاهش پیدا کند.
کسب درآمد از تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال
کسب درآمد از تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال یکی دیگر از راههای کسب درآمد از رمزارزها است. افرادی که توانایی و مهارت بالایی در کار با ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال دارند و میتوانند بهطور قابل قبولی قیمت ارزهای دیجیتال را با استفاده از تحلیل تکنیکال پیشبینی کنند، میتوانند علاوه بر استفاده از این مهارت در ترید، بهعنوان مشاور و تحلیلگر در شرکتهای سرمایهگذاری و رمزارزی فعالیت کنند. تحلیل تکنیکال نوعی از تحلیل در بازار است که در آن تنها به نمودار و پیشینه قیمت توجه میکنند. در ادامه برخی از موارد مهم در تحلیل تکنیکال را شرح میدهیم.
پیدا کردن روند اصلی بازار
اولین گام برای انجام تحلیل تکنیکال پیدا کردن روند اصلی بازار است. به عبارت دیگر اولین موردی که تریدرها میخواهند بدانند این است که قیمتها در روندی صعودی است یا در روندی نزولی قرار دارد. برای اینکار در ابتدا تریدرها نمودار قیمت را در تایم فریمهای بلندمدتتر بررسی میکنند. بررسی نمودار در تایم فریمهای بلندمدتتر این امکان را به تریدرها میدهد تا بتوانند روند اصلی بازار را شناسایی کنند و پوزیشنهای معاملاتی خود را بر اساس آن انجام دهند.
انتخاب تایمفریم مناسب
انتخاب تایمفریم در نمودار قیمت این امکان را به تریدرها میدهد تا بتوانند نوسانات قیمت در بازار را در بازههای زمانی دلخواه بررسی کنند. در تایمفریمهای بزرگتر روندهای اصلیتر و نواحی حمایت و مقاومتی معتبرتری را میتوان شناسایی کرد. بنابراین تریدرها برای اینکه بتوانند ترید بهتری انجام دهند، در ابتدا سعی میکنند با توجه به استراتژی معاملاتی خود نمودار قیمت را در تایمفریمهای بالاتر بررسی کنند تا بتوانند نمایی از روندها و نواحی عرضه و تقاضایی اصلی در نمودار قیمت بهدست آورند. سپس با مشخص کردن روندهای اصلی سعی میکنند در تایمفریمهای پایینتر و همجهت با روند اصلی قیمت در بازار به دنبال موقعیت های مناسب برای ورود به معامله باشند.
محدودههای حمایتی و مقاومتی
یکی از موارد مهمی که در تحلیل تکنیکال بررسی میشود، پیدا کردن محدودههای حمایتی و مقاومتی است. محدودههای حمایتی و مقاومتی نواحی قیمتی هستند که قیمت در برخورد به آنها واکنش نشان میدهد. این واکنش در برخی از مواقع میتواند باعث تغییر جهت حرکت قیمت شود و در موارد دیگر باعث ایجاد وقفه در روند قیمت میشود. پیدا کردن این نواحی برای تریدر از اهمیت بالایی برخوردار است.
محدوده مقاومتی چیست؟
محدوده مقاومتی به ناحیهای از قیمت در روند صعودی اشاره میکند که در بالاتر از قیمت فعلی بازار قرار دارد. در این ناحیه تریدرها انتظار دارند فشار فروش بیشتر از فشار خرید باشد. بنابراین این احتمال وجود دارد که قیمت در برخورد به این ناحیه دچار وقفه شود یا برگشت روند روی دهد.
در روندهای صعودی هنگامی که قیمت به محدوده مقاومتی میرسد ممکن است برای مدتی در جا بزند و پس از مدتی با افزایش میزان تقاضا به حرکت صعودی خود ادامه دهد. در حالتی که این ناحیه مقاومتی برای تایمفریمهای بالاتری باشد از اعتبار بیشتری برخوردار است و ممکن است باعث تغییر روند اصلی در نمودار قیمت شود.
محدوده حمایتی چیست؟
محدودههای حمایتی در روندهای نزولی نواحی قیمتی هستند که پایینتر از قیمت فعلی بازار هستند. در این نواحی احتمال فشار خرید بیشتری پیشبینی میشود. این فشار خرید ممکن است باعث شود قیمت در روند نزولی خود با وقفهای همراه شود. در صورتی که حمایت مربوط به تایمفریمهای بالاتری باشد، در اینصورت از اعتبار بیشتری برخوردار است و ممکن است باعث تغییر جهت حرکت روند شود.
با تشکر از توجه شما
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.