تفاوت بین نرم افزار های ویرایش ویدیو
تفاوت بین نرم افزار های ویرایش ویدیو
زمانی که صحبت ادیت کردن و ویرایش فیلم به میان می آید، همه ما نیاز داریم که بدانیم کدام برنامه کار را سریع تر و ساده تر انجام می دهد. ادیت کردن فیلم خصوصاً برای حذف کردن قسمت های اضافه یا اضافه کردن آهنگ و تصویر، بخش مهمی از کار فیلمبرداری است. خیلی کم پیش می آید فیلم اصلی و اوریجینال بدون هیچ ویرایش را استفاده کنید. معمولاً با ادیت کردن فیلم هم نتیجه جذاب تری دارید هم می توانید بخش های ناخواسته فیلم را حذف کنید و افکت گذاری کنید. یا حتی رنگ بخشی از قسمت ها را عوض کنید و کپشنی روی فیلم بگذارید. نرم افزارهای زیادی برای ادیت فیلم وجود دارد.
فارغ از اینکه برای پلتفرمهای مختلف ویدیو میسازید، فیلمساز هستید یا صرفاً برای سرگرمی چنین کاری را انجام میدهید، خوشبختانه امروزه تعداد نرمافزارهای تدوین فیلم سر به فلک میزند. خب در این مطلب میخوایم به بررسی نرم افزار های ویرایش فیلم برسیم، حالا بریم که تفاوتشون رو درک کنیم و ببینیم کی باید از کدام استفاده کرد. قبل از هرچیز بگم من حدود چند ساله از کمتازیا کورل و avs استفاده کردم، و چندین ماهه از پریمیر هم استفاده می کنم.
این فیلم را حتما مشاهده نمایید: فیلم آموزش ساخت ویدئو با نرم افزار کمتازیا camtasia studio
مبانی تدوین فیلم
نرمافزارهای تدوین فیلم میتوانند پیچیده یا ساده باشند و تقریباً تمام آنها از این ۴ بخش اصلی پشتیبانی میکنند:
برش، اصلاح رنگ، افکتها و ابزار تنظیم صدا. پیشرفته بودن این ابزارها در بیشتر موارد بستگی به قیمت نرمافزار دارد و هرچه قیمت برنامه مذکور بیشتر باشد، این قابلیتها هم پیشرفتهتر خواهند بود. در ادامه بهصورت جداگانه به این ۴ بخش نگاهی میاندازیم.
1) برش
این روزها تقریباً تمام برنامههای مربوط به این موضوع، از تدوین غیرخطی پشتیبانی میکنند. در این نوع تدوین، کاربر میتواند انواع و اقسام فایلهای ویدیویی را از پوشههای موردنظر روانهی تایملاین کند. و سپس آنها را با توجه به سلیقهی خود در کنار یکدیگر قرار دهد. از آنجایی که این فرایند معمولاً بسیار وقتگیر است، بهترین برنامهها از تعداد زیادی میانبر کیبورد پشتیبانی میکنند که سرعت این روند را افزایش میدهد. همچنین در این برنامهها میتوانید ویدیوهایی با رزولوشنهای مختلف مانند ۱۰۸۰p و ۴K و حتی ۸K را کنار هم در یک تایملاین قرار دهید. سرعت انجام این کار و حداکثر رزولوشن ویدیو خروجی تا حد زیادی به قدرت سختافزاری کامپیوتر یا گجت مذکور بستگی دارد.
2) اصلاح رنگ
بعد از ویرایش و برش اولیه، حالا وقت اصلاح رنگ است تا شکل و شمایل فیلم دقیقاً مطابق انتظارات شما باشد. شرکت ادوبی یک برنامه جداگانه برای این موضوع به نام SpeedGrade CC را عرضه کرده ولی ابزار اصلاح رنگ موجود در Final Cut Pro و Premiere به اندازهی کافی حرفهای و جامع هستند. البته افرادی که به دنبال نرمافزار بسیار حرفهای برای این موضوع هستند، معمولاً از DaVinci Resolve استفاده میکنند.
3) افکتها
«افکتهای بصری» (Visual effects) میتوانند بهسادگی افزایش سرعت ویدیو یا افزودن فیلترها باشند. یا اینکه مثلاً با ترکیب ویدیوها و عناصر مختلف میتوان افکت بصری خاصی را ایجاد کرد. ادوبی برای این کار برنامهی After Effects CC را عرضه کرده که طرفداران بسیار زیادی دارد. و اپل هم برای این کار برنامهی Motion 5 را معرفی کرده است. در ضمن برای کارهای نهچندان پیچیده میتوانید بر روی ابزارهای موجود در نرمافزارهای تدوین فیلم این دو شرکت هم حساب کنید.
در نهایت باید به برنامه DaVinci Resolve اشاره کنیم که در داخل محیط خود از برنامه Fusion بهره میبرد و در زمینهی افکتهای بصری حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
4) ابزار تنظیم صدا
بیشتر تدوینکنندگان فیلم معمولاً علاقهی زیادی به تنظیم صدا پروژههای خود ندارند ولی تقریباً تمام پروژهها حداقل به کمی تنظیم در زمینهی صدا، نیاز دارند. بهعنوان مثال در بخشهای مختلف ویدیو احتمالاً باید بلندی صدا را تا حدی تنظیم کنید و افکتهای سادهای را بر روی آنها قرار دهید. خوشبختانه، تمام نرمافزارهای معرفیشده در این فهرست از چنین قابلیتهایی بهره میبرند و حتی برخی از آنها تا حدی میتوانند صداهای مزاحم مربوط به محیط را هم کاهش دهند.
3 تا گروه برای نرم افزارهای تدوین ویدئو تشکیل بدهیم:
1. نرم افزار های سطح پایین
نرم افزار های سطح پایین مثل Windows Video Editor که هیچ وقت به عنوان نرم افزار پیش فرض روی ویندوز نصب نبوده و اصلا ویندوز رو خودش از اول نصب نداشته و باید از اینترنت دانلودش می کردید هست! یعنی انقد داغونه ک ویندوزم نرم افزار حسابش نمیکنه که روی خودش نصب کنه! یعنی سطح پایین تر از paint! دیگه خودتون فکر کنید ببینید چیه! اینا فقط یه سری کارای ساده انجام می دهند!
2. نرم افزار های سطح متوسط
نرم افزار های سطح متوسط، این نرم افزار ها یه سری فیچر یا همون قابلیت دارند که متمایزشون میکنه نسبت به نرم افزار های دیگه! مثلا قابلیت برش راحت تر و سریع تر، پرده سبز، ترنزیشن و افکت های مختلف و… ولی خب اونطوری که انتظار میره تمیز و عالی کارو تحویل نمیدن مثل edius ,avs , camtasia,corel و…
3. نرم افزار های سطح بالا
یه سری برنامه هام هستن سطح بالا که خیلی حرفه ای کار می کنند و کار تمیزی تحویلتون می دهند و کار هارو راحت تر دقیق تر و .. انجام می دهند، منظور از راحتی سادگی کار نیست منظور اینه زمانتونو واسه یه کار ساده نمی گیرند و اون ابزار بر خلاف برنامه های دیگه سریع تر اون کارو انجام می دهد! مثل premiere ,resolve ,final cut و…
خب این ها را گفتید حالا فرقشون چیه؟ کی باید از کدام استفاده کرد و چرا؟!
بزارید دو تا مثال بزنم شیر فهم شوید:
مثال اول: شما میخواید یه کاغذ ببرید ، هم قیچی متوسط دارید ، هم قیچی چمن زنی ، هم اَرّه! حالا از کدوم استفاده می کنید؟
مثال دوم: شما میخوای یه مورچه رو بکشی (مثلا) حالا شما هم میتونی پاتو بزاری روش ، هم مسلسل داری هم تانک داری، شما واسه کشتن یه مورچه از کدوم استفاده میکنی؟!
خب حالا بهم جواب بدید واسه کاغذ بریدن چرا از اَرّه استفاده نمی کنید؟ تازه قوی ترم هست، یا برای کشتن مورچه چرا از تانک استفاده نمیکنی مگ قدرتشو ندارد؟ میگم چرا داره ولی تا وقتی ابزار کوچیک تر هست چرا باید رفت سراغ ابزار پیشرفته و بزرگ؟ استفاده از اینام دقیقا همینطوریه شما می توانید واسه یه ادیت ساده و کوچیک در حد کار های خونه و کمی هم محل کار از نرم افزار های سطح متوسط استفاده کنید، ولی از اونور کارتون که بزرگ میشه می توانید از نرم افزار های سطح بالا استفاده کنید، می توانید برید سراغ نرم افزار های حرفه ای! حالا جواب سوال منو بدید می شود با اَرّه کاغذو برید؟ میگی اره دیگه سوال ندارد! منم میگم پس از قیچی استفاده می کنیم.
حالا از اونور میگم یه تنه درختو می خواهم ببرم، میشه از چاقو استفاده کرد؟ اَرّه چی؟ قیچی چمن زنیم هست! خب اینجاس که میگی من یک روزم با قیچی معمولی بیفتم رو تنه درخت نمیشه کاری کرد، دقیقا مثال استفاده از نرم افزار های سطح متوسط برای کار های حرفه ایه! یه پرده سبز ببر تو پریمیر یکیم ببر تو کمتازیا! بعد اعمال می فهمید کمتازیا یه حاله سبزی دور کاراکترت گذاشته یا از اونور میفته و دور کاراکترتو حذف می کند! ولی پریمیر بدون حتی سر سوزنی بی دقتی تمیز برات پرده سبزو حذف می کند! البته اینو در نظر داشته باشید که Final Cut مخصوص سیستم عامل اپله و داوینچی هنوز قابلیتاش مثل پریمیر یا Final Cut نیست و بیشتر توی زمینه تصحیحات رنگی قویه تا تدوین!
نکته:
یک نکته که خیلییی مهمه اینه که ما تو ایران شرکتی یاد می گیریم، یعنی چی؟ یعنی مثلا ما میگیم permiere شرکت adobe برای تدوین ویدیو، تدوین فقط پریمیر! درصورتی که هیچکس اطلاعی از قدرت نرم افزار resolve و final cut ندارد! حالا میری توی اتلیه ها می گویید با چی تدوین می کنید؟ توی صدا سیما چی؟ همگی ی صدا میگن پریمیر منم میگم کوفت! شما چرا شرکتی یاد می گیرید؟
منم عاشق پریمیرم ولی از اونور نرم افزار ریزالو شونه به شونه پریمیر حرکت می کند، فاینال کاتم همینطور! پس سعی کنید شرکتی یاد نگیرید و همگی سمت یه چیزی نروید، من تدوینگر نیستم و شاخه اصلی زندگیم امنیت اطلاعاته و برای تفریح پریمیرو یاد گرفتم ولی برای شمایی که کار تدوین حرفه ای می کنید و اتلیه می روید و پول می گیرید باید فارغ از هر نوع برند بتوانید با نرم افزار های حرفه ای کار کنید، مطمئنم خیلی از تدوینگرا حتی اسم برنامه های ریزالو و فاینال کاتو نشنیدن و اسم خودشونو می گزارند تدوینگر!
لطفا این مطلب را مطالعه نمایید: معرفی نرم افزار کمتازیا camtasia studio
موفق باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.