موشن گرافیک چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

موشن گرافیک چیست و برای چه کسانی مناسب است؟
موشن گرافیک شاخه ای از رشته های مرتبط با گرافیک است و تصاویری است که توسط طراح یا گرافیست درست می شود و به آن حرکت می دهد تا بتواند پیامی را به مخاطب منتقل کند. برای کار و فعالیت در هر حرفه و شغلی لازم است شما یکسری خصوصیات و ویژگی های اولیه را داشته باشند. موشن گرافیک شغل بسیار پردرامدی است اما برای کسانی که واقعا عاشق این حرفه هستند و بتوانند آن را درک کنند. داشتن دید هنری و همزاد پنداری از خصوصیاتی است که فرد سازنده ی موشن گرافیک دارا می باشد.
موشن گرافیک:
موشن گرافیک از دو واژه موشن به معنای حرکت و گرافیک به معنای تصاویری همچون وکتورها و تصاویری که عموما با برنامه های گرافیکی همچون فتوشاپ و … ساخته می شوند، تشکیل شده است. موشن گرافیک ها اصولا به همراه صدا توسط برنامه هایی مالتی مدیا همچون ادوب افترافکت ساخته می شوند. john withney اولین کسی بود که کلمه موشن گرافیک را وارد فرهنگ و لغات مربوط به دنیای مالتی مدیا کرد.
موشن گرافیک را می توان اینگونه تعریف کرد: دانش ادغام تصاویر و حرکت آنها به همراه صدا که در ساخت تیزر تبلیغاتی، انیمیشن های دوبعدی، برنامه های آموزشی و… کاربرد دارد و عدم نیاز به دوربین و نور و فیلمبرداری و عدم نیاز به بازیگرو استفاده از رنگ های جذاب، تصاویر گرافیکی متنوع و خلق افکت هایی با جذب مخاطب همگی دلایلی هستند که موشن گرافیک امروزه جزو پرطرفدارترین روش ها به ویژه برای تبلیغات مورد استفاده است. در این مقاله قصد داریم جزیی تر به این مسله بپردازیم:
۱) دید هنری داشته باشید.
داشتن نگاهی هنری چیزی نیست که یک دفعه در وجود کسی به وجود آید و شما تنها با دیدن نمونه های مختلف کارهای هنری می توانید این نوع نگاه را در خود تقویت کنید و کم کم حس و حال شخصیت ها و یا رنگ هایی که در فریم های مختلف استفاده می شود را بهتر می توانید درک می کنید. چرا که باید در آینده خالق یکسری شخصیت ها باشید و شما تا وقتی حس یک تصویر را متوجه نشوید نمی توانید کارکتر هایی بسازید که حال و هوای خاصی داشته باشند.
۲) اهل خیال پردازی باشید.
باید قوه ی تخیل قوی داشته باشید تا بتوانید داستان موشن را ذهن خود شبیه سازی کنید. خیال پردازی شما از محدودیت ها دور می کند و اجازه داشتن خلاقیت بیشتر و ایده های مختلف را به شما می دهد. خیال پردازی یک ویژگی ذاتی است. و ذهن باید پیش زمینه ی این موضوع را داشته باشد در غیر این صورت کار کمی مشکل می شود.
۳) هیجان خواهی
یک جسم متحرک نسبت به یک جسم ساکن شدت هیجان بیشتری داراست. در واقع شما با حرکت دادن یک نقاشی دو بعدی حس و حال بیشتری به مخاطب منتقل می کنید و احساسات مخاطب را تحریک می کنید. شما افکت های مختلفی را در افتر افکت می توانید بسازید و یا از آماده های آن استفاده کنید. استفاده از تایپو گرافی های خاص و ترکیب آن با افکت ها می تواند فیلمی زیبا و هیجان انگیز بسازد.
۴) حوصله و صبر داشته باشید!
شاید فکر کنید این موضوع مغایرت دارد با مورد سومی که اون بالا مطرح شد یعنی هیجان خواهی! در صورتی که اصلا همچین چیزی نیست ولی شما باید حوصله ی نشستن پشت سیستم و مدت ها کار با آن را داشته باشید و قدرت اصلاح فیلم و با تدوین دوباره ی آن را داشته باشید. این موضوع در صورتی اتفاق می افتد که شما عاشق کار تان باشید.
۵) علاقه مند به پول زیاد باشید!
فکر نمی کنم کسی وجود داشته باشد که علاقه ای به پول نداشته باشد! موشن گرافیک یکی از بهترین شغل هاست که در آینده پول ساز تر از الان خواهد شد و بیشتر شناخته می شود و اگر در این راه حرفه ای قدم بردارید می توانید درآمد خوبی از آن کسب کنید. شما عزیزان می توانید بجای سفارش به شرکتها و اشخاص, خودتان بیش از صدها موشن گرافیک برای کسب و کار خود و یا بصورت فری لنسر برای مشتریان خود طراحی و پیاده سازی کنید و از این راه کسب درآمد داشته باشید.
.
کاربردهای موشن گرافیک:
موشن گرافیک امروزه در بخش های زیر به وفور دیده می شود از جمله در :
- تلویزیون
- فیلم ها و سینما
- تبلیغات
- وب سایت ها
- شبکه های اجتماعی و …
ابزارهای ساخت موشن گرافیک ها
از ابزارهای ساخت موشن می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.
- Adobe After Effects
- Adobe Premiere
- Adobe Photoshop
- Adobe Illustrator
- Adobe Animate
- Nuke
- 3DMAX
- Houdini
- Maya
- Syntheyes
همچنین پلاگین ها و ابزارهای جانبی دیگر، نیز بسیار است که می تواند در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد.
.
انواع موشن گرافیک ها
1. ویدئورئال
ویدئوهایی هستند که در آن از فضاهای واقعی فیلمبرداری میشود و اطلاعاتی را گزارش میدهد. در ویدئو رئالها از طرحهای گرافیکی استفاده خاصی نمیشود و محوریت اصلی و بار انتقال پیام بر دوش فیلمبرداری، صدابرداری، صداگذاری و تدوین است.
2. ویدیو موشن
این دسته از موشن ها، تلفیقی از فیلمبرداری و گرافیک هستند که عمدتاً این گرافیک ها علاوه بر افزایش جذابیت برای نمایش اطلاعاتی به کار میروند که با فیلمبرداری قابلارائه نیستند.
3. استاپ موشن
استاپ موشن تکنیکی است که برای ساخت آن از اشیای واقعی عکاسی میشود. در این شیوه، اشیا بهصورت کم و جزئی حرکت داده میشوند و از هر حرکت عکاسی میشود. سپس تمامی عکسها با استفاده از نرمافزارهای مخصوص، پشت سر هم قرار داده میشود تا حس حرکت را القا کند.
4. موشن گرافیک
موشن گرافیک از دو واژه «موشن» و «گرافیک» ساخته شده و به معنای ساده، گرافیکی است که دارای حرکت است و برای انتقال پیام از قابلیتهای هر دو استفاده میشود. عموماً در آنها از تصاویر واقعی استفاده نمیشود و برای طراحی گرافیک آن از نرمافزارهای طراحی گرافیک همچون فتوشاپ و ایلاستریتور بهره میگیرند. ارائه محتوا بهصورت موشن گرافیک، به دلیل وجود حرکت و صدا، جذابیت بیشتری را برای مخاطب به همراه دارد.
5. اینفو موشن
اینفو موشن ها ویدیوهایی هستند که در آنها از تکنیک اینفوگرافیک برای انتقال محتوا استفاده میکنند. در واقع گرافیک و حرکت به گونهای استفاده میشود که بتوان از تکنیکهای اصلیاینفوگرافیک برای نمایش محتوا استفاده کرد.
6. انیمیشن
انیمیشنها ویدیوهایی هستند که حتماً دارای کاراکتر خاص و داستان مشخصی هستند و غالباً به لایههای زیرین داستانی، روانی، احساسی و فلسفی شخصیتها و پرسوناژها میپردازد. بر خلاف موشن گرافیک ها کاراکترمحور هستند. شاید شما هم موشن ها را در قالب ویدئوهای تبلیغاتی و فیلم های کوتاه در شبکه های مجازی زیاد دیده باشید. عموما مخاطبین شبکه های اجتماعی ترجیح میدهند که محتوای جذاب و متفاوت را دنبال کنند. لذا موشن به دلیل جذابیت در استفاده از رنگ، شخصیت و فضای متفاوت کاربرد زیادی پیدا کرده است. ضمنا با توجه به افزایش سرعت اینترنت در جهان و پیدایش اینترنت های نسل 4 و 4.5 g و همینطور به طور همزمان افزایش دسترسی و ضریب نفود و کاهش قیمت اینترنت، محتواهای ویدیویی مورد اقبال بیشتری نسبت به قبل قرار گرفته است.
ساخت موشن گرافیک در اینفوگرامر
متخصصان اینفوگرامر قبل از طراحی یک استراتژی دقیق برای آنچه که در این روش بازاریابی برای شما لازم است در نظر میگیریم. این استراتژی که با توجه به اهداف، جایگاه، نقاط ضعف و قوت و رقبای کسب و کار شما طراحی شده است، نقش به سزایی در بازاریابی مطلوب خواهد داشت. فریلنسرهای اینفوگرامر میتوانند با بررسی حرفه ای و طرح هایی خلاقانه و مفید برای بهتر دیده شدن شما در کنارتان باشند تا از بالاترین بازدهی در انتقال هدف به مشتریان برخوردار باشید.
نظرات خود را در رابطه با مقاله موشن گرافیک چیست و برای چه کسانی مناسب است؟ را بیان نمایید.
با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.