ایلوستریتور (illustrator) چیست؟
ایلوستریتور (illustrator) چیست؟
در عصر فناوری ما با نرم افزار ها زندگی می کنیم. آن ها شکل دهنده روند های متفاوت حرفه ای زندگی ما هستند و در جنبه های متعددی می توانند به ما کمک کنند. نرم افزار های کامپیوتری مختلفی در حال حاضر در دسترس اند و هر کدام با قابلیت های منحصر به فرد خود، در زمینه به خصوصی کاربرد دارند.تنوع بالا و گسترش روز افزون این همه برنامه و نرم افزار نشان می دهد که تا چه میزان ظهور آن ها توانسته رویکرد های حرفه ای و تخصصی را تغییر داده و به سمت موفقیت آمیز تری سوق دهد. در نتیجه آشنایی با کاربرد های آن در زندگی روزمره و در زمینه های تخصصی مختلف، خالی از لطف نیست.
معرفی شرکت ادوبی
شرکت ادوبی، یک شرکت توسعه دهنده نرم افزار است و برنامه های گرافیکی و کامپیوتری متعددی به این شرکت شناخته شده جهانی تعلق دارد. از فتوشاپ گرفته که یکی از قدیمی ترین برنامه های گرافیکی کامپیوتری است تا افترافکت و پریمیر پرو، همگی از جمله نرم افزار های گرافیکی متعلق به شرکت ادوبی است. با توجه به این که ایلوستریتور نیز به شرکت ادوبی مربوط می شود، قطعا مشخصات و کارایی های آن باید به مراتب کاربردی، جذاب و متفاوت باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی جنبه های متفاوتی از این برنامه گرافیکی کامپیوتری بپردازیم.
تاریخچه نرم افزار ایلوستریتور
نرم افزار ایلوستریتور یکی از محصولات برتر کمپانی بزرگ ادوبی می باشد که در سال 1989 میلادی برای سیستم عامل ویندوز طراحی و ارائه شد.در سری های اول این نرم افزار مصلما این نرم افزار قابلیت های پیچیده امروز را نداشت اما در آن زمان یک پیشرفت بسیار زیاد در این زمینه بود. در طی گذشت چندین سال این نرم افزار توانسته است با ویژگی های منحصر به فردی که هر سال نیز به آن اضاف می شود در بین کاربران محبوبیت بیشتری داشته باشد. نرم افزار های کمپانی ادوبی با پیشوند CS مشهور هستند و این نرم افزار نیز به عنوان CS illustrator شناخته شده ببود که در سال 2012 این پیشوند تغییر کرد و پیشوند جدید تحت عنوان CC به کاربران ارائه شد.
ایلوستریتور (illustrator) نام یکی دیگر از محصولاتی است که هم هنرمندان نقاش و هم طراحان گرافیک برای ساخت تصاویر وکتور (برداری) از آن استفاده میکنند. این نرمافزار برای اولین بار در تاریخ 19 مارس 1987 برای سیستمعامل مکینتاش ساخته شد و پسازآن در سال 1989 برای ویندوز نیز ارائه شد. کمپانی ادوبی سالانه ویژگیها و امکانات جدیدی را به این برنامه اضافه میکند و تحت لایسنس های مختلف برای فروش قرار میدهد. تا سال 2012 این محصول نیز مانند سایر محصولات این کمپانی با پیشوند CS منتشر میشد و پسازآن تحت نام CC به بازار عرضه شد. نرمافزارهای دیگری همچون کورل دراو نیز وجود دارند که برای ساخت و ویرایش تصاویر برداری ساختهشدهاند اما بدون شک نرمافزار ایلوستریتور قویترین نرمافزار ساختهشده تا به امروز برای این منظور هست.
کاربرد نرمافزار ایلوستریتور و قابلیتهای آن:
ایلوستریتور نرمافزار موردعلاقه طراحان گرافیک برای طراحی حرفهای انواع فونت، لوگو، ست اداری، اینفوگرافیک، نمودار، دیاگرام، کاراکتر تبلیغاتی و …. هست و اساساً چون کارکردن با آن سختتر از نرمافزار فتوشاپ هست افراد کمتری با آن آشنایی دارند. اما همانطور که گفته شد طراحان گرافیک حرفهای بهطور کامل با این نرمافزار آشنایی دارند و با استفاده از این برنامه یا استفاده ترکیبی از ایلوستریتور و فتوشاپ میتوانند آثار تأثیرگذار و حرفهای را خلق نمایند.
- محیط نرمافزار ایلستریتور همانند سایر برنامه های کمپانی ادوبی است و اگر شما کار با یکی از این برنامه ها مانند فتوشاپ را تجربه کرده باشید قطعا محیط این برنامه برای شما بیگانه نخواهد بود و خیلی سریع با محیط آن آشنا خواهید شد .
- فرمتهای مهمی که نرمافزار ایلاستریتور از آنها پشتیبانی میکند و میتواند فایلها را در آن فرمتها ذخیرهسازی یا ویرایش کند عبارتاند از EPS، Ai، SVG و PDF.
- یکی از قابلیتهای جذاب و موردتوجه نرمافزار ایلوستریتور قابلیت ساخت تصاویر متحرک باکیفیت همچون لوگو لودینگ اسنپ (که در آن نقطههای حرف “پ” کوچک و بزرگ میشوند) میباشد.
- از دیگر ویژگیهای این نرم افزار برای طراحان وبسایت میتوان به قابلیت ساخت فایلهای svg اشاره کرد، این فایلها به دلیل حجم بسیار پایین در کنار کیفیت بسیار بالا و مقیاس پذیری فوقالعاده در متدهای جدید طراحی سایت بسیار قابلتوجه قرار گرفتهاند. زیرا دیگر نیاز نیست برای داشتن یک اِلمان باکیفیت یا بزرگ در سایت یک تصویر بزرگتر در طراحی سایت قرار دهید و با استفاده از این تصاویر یک عکس را میتوانید در هر ابعادی که بخواهید داشته باشید.
- همچنین با استفاده از illustrator شما میتوانید تصاویر سهبعدی خیره کنندهای خلق کنید و از دنیای 2 بعدی طول و عرض خارج شوید.
- علاوه بر موارد فوق برای طراحی تایپوگرافی های جذاب و خلاقانه نیز ابزار بسیار مناسبی میباشد.
سایر ویژگی های نرم افزار ایلوستریتور:
با توجه به کارایی هایی که برای این برنامه به آن اشاره کردیم، ابزار ها و قابلیت های آن هم چندان دور از ذهن نیست. به صورت کلی ابزار ها و قابلیت های زیر در این نرم افزار وجود دارد که کاربران می توانند با اهداف مختلفی از آن ها استفاده کنند:
- تبدیل عکس به وکتور
- طراحی در ابعاد بسیار بزرگ برای چاپ
- دسترسی کامل به رنگهای ویژه چاپ و مدیریت ساده رنگها
- خلق المانهای تکرارپذیر به سادهترین شکل ممکن
- لی اوت بندی بسیار ساده و حرفهای
- امکان نقاشی دیجیتال حرفه ای
- و قابلیتهای حرفهای و تخصصی دیگر
- Pen tools، این مشخصه به تصویرگران امکان ترسیم طرح های مختلف را می دهد. نمونه کار های آنلاین می تواند در خصوص نحوه استفاده از ابزار قلم این برنامه به کاربران کمک کند.
- ابزار Color CC، این ابزار این امکان را به کاربر می دهد تا از چرخه رنگی تعبیه شده در برنامه مجموعه رنگ هایی که به خوبی با هم کار می کنند را انتخاب کنند.
- ابزار Clipping Masks، یک ابزار ساده ساز و بسیار مفید برای کاربران مبتدی
- مجهز به ابزار های آنلاین دیگری که به خلق تصاویر مختلف کمک می کنند
- امکان طراحی و دیزاین بروشور
- مجهز به پنل لایه بندی
- برگرداندن تصاویر مختلف به بردار، منحنی و اشکال هندسی
- مجهز به ابزار هایی برای دیجیتال پینتینگ
- امکان مقیاس بندی طرح ها و تصاویر مختلف و تغییر سایز و ابعاد آن بدون این که کیفیت شان برای چاپ کم شود
- خلق تصاویر سه بعدی و دو بعدی
- مجهز به Strokes panel
.
نرم افزار ایلوستریتور چگونه تعریف می شود؟
برای تعریف این برنامه، باید گفت که ادوبی ایلوستریتور در واقع یک نرم افزار کاربردی است که برای ایجاد نقشه ها، تهیه تصاویر گرافیکی و خلق کار ها و آثار هنری مختلف با کمک کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نرم افزار هم در ویندوز و هم در مک قابل اجراست و می توان از آن استفاده کرد.
این نرم افزار برای نخستین بار در سال 1987 منتشر شد. در حال حاضر، نسخه تحت پوشش کلود این نرم افزار نیز در دسترس است و به عنوان نسخه Adobe Creative Cloud معرفی شده است. ظهور نرم افزار ایلوستریتور، تاثیر قابل توجهی در دنیای هنری و حرفه ای داشته است. مزیت های عمده کار با این نرم افزار را باید در تهیه آثار هنری بسیار با کیفیت بالا جست و جو کرد.
چگونه از برنامه ایلوستریتور در زمینه های مختلف استفاده می شود؟
از این نرم افزار به صورت گسترده ای برای ایجاد انواع تصاویر دیجیتالی و چاپی استفاده می شود. از تهیه طرح های کارتونی گرفته تا تهیه نمودار ها، دیاگرام ها، آرم ها و تصاویر و لوگو های مختلف، همگی از جمله کار هایی است که می توان از نرم افزار ایلوستریتور برای انجام آن ها استفاده کرد. این نرم افزار به خوبی می تواند متن و تصویر را در کنار یک دیگر استفاده کرده و آن ها را با هم ادغام کند.
ایلوستریتور قابلیت چشم گیری در قرار دادن متن در اطراف یک منحنی را دارد. همچنین در ماکت سازی های پیش فرض یک وب سایت در دست طراحی، ایجاد نماد های مورد استفاده در یک برنامه یا وب سایت و … نیز این برنامه مورد استفاده قرار می گیرد.
مزیت نسخه های CC نرم افزار ایلوستریتور
این نسخه مزیتی که دارد این است که با داشتن حق اشتراک آن می توانید از دیگر برنامه ها و نرم افزار هایی که تحت پوشش Adobe Creative Cloud هستند نیز استفاده کنید. برنامه هایی مانند افترافکت، فتوشاپ و پریمیر پرو، از جمله این نرم افزار ها هستند، چرا که غالبا کاربران برای انجام کار های تخصصی و حرفه ای خود، به مجموعه ای از این نرم افزار ها در کنار هم نیاز دارند.
برای مثال ممکن است ابتدا کاربر طرح یا تصویری اولیه را در ایلوستریتور ترسیم کرده و سپس برای تکمیل شدن و افزودن برخی مشخصه ها به آن بخواهد طرح را وارد برنامه افتر افکت یا فتوشاپ کند.
نرم افزار ادوبی ایلوستریتور در زمینه های تخصصی متعددی مورد استفاده قرار می گیرد. به نوعی هر صنعتی که به نوعی با کار های طراحی سر و کار دارد، در قدم اول به این برنامه نیاز دارد.
برای مثال اگر فردی در زمینه موشن گرافی فعالیت می کند، برای انجام یک سری از کار های خود، یکی از نرم افزار هایی که به آن نیاز دارد برنامه ادوبی ایلوستریتور است. از طرفی، با توجه به نکته ای که پیش از این نیز به آن اشاره شد، در بسیاری از حوزه ها نیاز است که مجموعه ای از نرم افزار ها را با هم استفاده کرد.
قیمت نرمافزار ایلوستریتور بصورت بینالمللی برای استفاده یک ساله 285 یورو هست که از این لینک میتوانید اقدام به خرید نسخه یک ساله، نسخههای دانشجویی و … نمایید.
معماری بی نقص برای زندگی تان باشید.
لطفا نظرات خود در رابطه با مقاله ایلوستریتور (illustrator) چیست؟ را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.