بهترین پردازنده (CPU) اینتل کدام است؟
بهترین پردازنده (CPU) اینتل کدام است؟
یک پردازندهی جدید نیاز دارید؟ در این مقاله ما نگاهی به بهترین پردازنده های اینتل خواهیم داشت که شامل چیپست های استفاده شده در لپ تاپ های ارزان قیمت تا غول های اجرای بازی مثل PS4 و یا لپ تاپ های گیمینگ می باشد. هدف ما کمک به شما برای پیدا کردن بهترین پردازنده میباشد. ممکن است همین مقاله کمک کند تا شما لپ تاپی را که دلخواه شما است خریداری کنید البته اگر از آن دسته افرادی هستید که برای خرید یک سیستم خوب ساعت ها وقت برای پیدا کردن مناسبترین گزینه میگذارید.
نسل ۱۰ام سری آیسلیک از آخرین خبرهای دنیای پردازنده حساب می شود. شما هم میتوانید از فروشگاه های آنلاین خریداری کنید اما شاید فکر کنید که چه تفاوتی بین نسل ۹ام یا حتی ۸ام این پردازنده ها وجود دارد؟
در ابتدا چند مورد از مشهودترین توصیه ها برای خرید پردازنده را برایتان شرح میدهیم.
پردازنده های موجود برای سیستم های فوق سریع و اجرای بازی های روز
بهترین پردازنده اینتل کدام است؟
امروزه اگر تنها یک پردازنده برای اجرای دستورات سنگین وجود داشته باشد آن intel core i9 9900kxp میباشد. این پردازندهی ۸ هستهای غول پردازنده های رومیزی و بهینه ترین نسخه پردازندهی core i9 میباشد. این پردازنده بهترین نوع در کنار کارت گرافیگ های سطح بالا و سیستم خنک کاری آنها میباشد. البته ممکن است اکثر مردم نسخه ارزان تر core i9 را هم ترجیح دهند. این نسخه ها سرعت پردازشی کمتری نسبت به سری بالاتر خود را دارد. اما تفاوت فاحش بین این دو نسخه را نمیتوانید در دنیای واقعی ببینید البته در کنار قدرت پردازشی کمتر آن، قیمت آن نیز بسیار ارزانتر خواهد بود.
نقطه ی شروع: intel corei5-9600 & i5-9400
پردازندهی Core i5-9400 مبدا پردازندههای سطح متوسط شرکت اینتل میباشد. خرید قابل اعتمادی میباشد اما با کمی بودجهی بیشتر میتوانید نسخهی i5-9600 را خریداری کنید که کلی سطح پردازشی شما را جلوتر میبرد. این پردازنده ها را میتوانید در کنار کارت گرافیک های سطح بالا استفاده کنید. وجود حرف “K” در آخر این سری از پردازنده ها نشان از اورکلاک شدن این پردازنده ها میباشد. اگر استفادهی متوسطی از کامپیوتر خود دارید سری core i5-9400 هم جوابگوی نیاز شما خواهد بود.
نگاهی به پردازنده های لپتاپ : Intel Core i7-10510U
در حال حاضر تمامی فروشگاه ها لپتاپ های نسل ۱۰ام پردازنده های اینتل را دارند. حتی مدل های این سری از حد معمول نیز بیشتر می باشد. همین تعداد زیاد در مدل های مختلف باعث سردرگمی در انتخاب مناسب ترین پردازنده می باشد. Intel core i7-10510U پردازندهای خواهد بود که شما در لپ تاپ های بالا رده و نازک Dell Xps 13 خواهید دید. نتایج بنچمارک ها نشان میدهد که در حدود ۱۵٪-۲۵٪ سریعتر نسبت به نسخه قبلی این پردازنده (i7-8565U) میباشد.
بهترین پردازنده اینتل : تفاوتی میان نام های این مدل
شرکت اینتل پردازنده های زیادی را تولید کرده و پیدا کردن گزینه مناسب شما از میان ده ها نوع پردازنده کار آسانی نخواهد بود. اما این کد ها و اعداد چه معنی خاصی در پردازنده خواهند داشت؟؟
باور غلط و عمومی این است که عدد بعد از حرف i تعداد هسته های پردازنده را نشان میدهد. اما اشتباه بوده و آنچه که مشخص است اعداد در کنار هر مدل از پردازنده های اینتل Core i3- i5- i7 –i9 نشان از میزان قدرت بیشتر در اعداد بالاتر می باشد. شما می توانید بر اساس نیاز خود یکی از این مدل ها را انتخاب کنید اما تاکید ما در سری و نسل این نوع پردازنده ما میباشد. در هر مدل از پردازنده ها هرچه نسل بالاتری را انتخاب کنید قدرت پردازشی بیشتر، معماری ساخت بهینه تر در نتیجه مصرف کمتر انرژی و گرمای کمتر تولید شده را خواهید داشت. در حال حاضر نسل ۱۰ام پردازنده های اینتل موجود می باشد که بهترین انتخاب در هر مدل میباشند.
نکته:
نکته ی بعدی در پردازنده های اینتل حروف های آنها میباشد. در پردازنده های نسل ۸ام و قبل تر از آن داستان متفاوت بود و شما میبایست بین حروف“U” , “HQ” , “Y” یکی را انتخاب میکردید. اما در نسل های جدید حرف “G” نشان از مناسب بودن این پردازنده ها برای بازی های کامپیوتری میباشد. البته زیاد عجیب نیست ک پردازنده های سری Ryzen از شرکت AMD قدرت بیشتری داشته باشند و این یعنی اینتل باید با این شرکت رقابت کند به همین دلیل سری “G” گزینه مناسبی در مقابل این رقیب میباشد.
پیشنهاد ما خرید گرافیک های “Onboard” با مصرف کمتر برای اجرای بازی های AAA در کیفیت ۱۰۸۰p بدون خرید کارت گرافیک های اضافی می باشد. در هر حال هنوز سری های “U” و “Y” برای نسل دهم پردازنده های اینتل موجود میباشد که هدف آنها اجرای بازی نمیباشد. برای مثال لپتاپ Dell xps13 از پردازنده i7-10710U استفاده میکند که مزیت این نوع سری بوست کردن قدرت هوش مصنوعی با اینترنت پرسرعت Wi-Fi 6 gig+ میباشد.
ادامه:
برای پردازنده کامپیوتر های رومیزی نیز مدل های متفاوتی مشاهده میکنید که در کنار مدل از حرف”F” استفاده شده است. این بدین معنی است که این نوع پردازنده هیچ کارت گرافیک سخت افزاری بر روی آن نصب نشده است. البته نگران کننده نیست چرا که شما یک سیستم حرفه ای بازی نیاز دارید و در این صورت باید از غول های کارت گرافیکی استفاده کنید تا از قدرت آن لذت ببرید.
حرف “K” در کنار هر مدل از پردازنده ها این قابلیت را به پردازنده میدهد تا قدرت پردازش را “Overclock” کند. در این صورت شما یک سیستم خنک کننده مناسب نیز برای خنک کردن این نوع پردازنده احتیاج خواهید داشت تا دمای پردازنده از حد مجاز بالاتر نرود. حروف “X” و “S” استفاده شده در پردازنده نشان میدهد که این نوع پردازنده میتواند عملیات بیشتری را با قدرت بیشتر انجام دهد.
اگر در آخر مدل و سری پردازنده حروفی نوشته نشده باشد آن پردازنده مناسب نوع دسکتاپ بوده و مدل استاندارد می باشد. اگر این اعداد و حروف ها و کد برای شما زیاده از حد مبهم بود یعنی شما یک پردازندهای نیاز دارید تا درون کیس خود گذاشته و کار خود را انجام دهید پس این نوع پردازنده های استاندارد مناسب شما میباشد.
چند توصیه ی بیشتر:
با توجه به متن بالا شما انتظار دارید که هرچه اعداد در مدل های پردازنده بالاتر باشد به معنی آن است که قدرت بیشتری دارید. اگرچه این تصور تا حدودی درست میباشد اما در مقایسه با نسخه ی دسکتاپ هر پردازنده این تصور اشتباه است.
Intel Core i3 پردازنده ی دسکتاپ آن ۴ هسته ی پردازشی دارد. این نوع پردازنده بهترین قدرت را در قبال قیمت پرداختی ارایه میدهد، اما از لحاظ تکنولوژی ساخت از مدل های بالاتر قدیمیتر می باشند. یعنی تکنولوژی هایپر ترید را پشتیبانی نمیکند. در core i3 بوست پردازنده کمتر است در نتیجه نمیتواند در افزایش قدرت پردازشی موثرتر عمل کند.
هایپرترید یا به انگلیسی Hyper-threading قابلیتی است که به پردازنده میدهد تا هسته های پردازشی بیشتر را به صورت مجازی به پردازنده اضافه کند در نتیجه قدرت پردازش افزایش مییابد.
موارد مهم:
- در پردازنده های core i5 دسکتاپ ۶هسته ی پردازشی وجود دارد. همانند مدل core i3 این مدل نیز از هایپر تریت پشتیبانی نمیکند اما از بوست بیشتر در پردازنده نسبت به مدل core i3 برخوردار است.
- در پردازنده های core i7 نیز ۶ یا ۸ هسته ی پردازشی در نسخه دسکتاپ آنها وجود دارد. در این مدل بسته به سری آن میتوانید از قابلیت هایپرتریت استفاده کنید.
- در پردازنده های core i9 هشت هسته ی پردازشی وجود دارد. این مدل بیشترین قدرت پردازشی را در بین پردازنده های شرکت اینتل دارد پس گزینه ی مناسبی برای خرید می باشد البته اگر نگران خالی شدن حساب بانکی تان نیستید :).
پس انتخاب شما کدام مدل است؟
هایپرترید قدرت پردازشی مفیدی را در چندبرنامگی (MultiTasking) در اختیار می گذارد. پس مناسب کسانی است که کار های گرافیکی و تدوین ویدیویی یا رندر های ۳بعدی انجام می دهند. با این حال برای استفاده بازی مناسب نمیباشد زیرا بازی ها برای اجرا از تمام قدرت این مدل پردازنده استفاده نمیکنند. این بدین معنی نیست که هیچ مزیتی به عنوان پردازنده بالارده ندارند. اما مهم نیاز شما میباشد.
پردازندههای بالارده سرعت پردازشی بیشتری نیز در کنار هسته های بیشتر دارند. (با افزایش تعداد هسته مقدار حافظه کش نیز بیشتر میشود این حافظه برای کار های پردازشی پردازنده میباشد که هرچقدر بیشتر باید کار ها روان تر انجام می شوند.) یک پردازنده معمولی مثل Core i3 به میزان ۶مگابایت کش دارد. این مقدار در پردازندهی core i5 نه مگابایت و در core i7 ۱۲مگابایت میباشد. این فقط یک نکته برای شما است تا بدانید سرعت پردازنده فقط به میزان قدرت پردازش مربوط نیست و عوامل مختلف دیگری نیز در نتیجه پردازش اثر گذار می باشد.
پردازنده های اینتل در لپ تاپ
در قسمت لپتاپ ها اوضاع کمی متفاوت است در این مدل های لپ تاپ، شما نسل های مختلفی از پردازنده های اینتل را خواهید دید که تاحدودی عجیب و سردرگمکننده هستند. شما ممکن است بخاطر قیمت ارزنتر نسل های قدیمی تر مثل نسل ۸ام پردازنده ها را برای خرید انتخاب کنید. این مدل ها فقط به دلیل گذر زمان و وجود نسخه بروزتر آنها تخفیف خورده اند اما میتوانند نیاز شما از یک پردازنده را حد بسیار زیادی مرتفع سازند.
امروزه اکثرا در لپ تاپ ها از نسل ۹ام چیپست ها مانند core i7-9750H استفاده شود. شاید شما فرض کنید که مدل core i7-10510U جدیدتر است اما هر دو در نیمه سال ۲۰۱۹ تولید شده اند.
اما تفاوت در چیست؟
آسان ترین راه برای فهمیدن، TDM: thermal design power است یعنی میزان قدرت گرمایی. این متغییر به شما میگوید که پردازنده چه میزان گرما تولید میکند. مدل i7-9750H با قدرت گرمایی ۴۵وات نشان می دهد که برای لپ تاپ های چاقتر و قدرت بیشتر طراحی شده اند. مدل هایی با قدرت گرمایی (TDM) کمتر مثل i7-10510U همانند موتور های کم حجم در انواع خودرو سواری میباشند. و مدل هایی با قدرت گرمایی (TDM) بیشتر همانند خودرو هایی با موتور حجیم و اسپرت میباشد: قدرت بیشتر ، گرمای بیشتر، و مصرف انرژی بیشتر.
در آخر انتخاب کدام مدل بسته به نوع لپ تاپی که انتخاب میکنید دارد. زیرا پردازنده های با قدرت گرمایی بیشتر قابل نصب بروی لپ تاپ های سبک و Ultra-slim نمی باشند. زیرا آنها سیستم خنک کننده مناسب برای دفع گرمای پردازنده را ندارند و باید توجه کنید که این پردازنده ها مصرف بیشتری نیز دارند پس نیاز به منبع انرژی بزرگتری دارند پس این نوع پردازنده ها مناسب لپتاپ های کوچک و نازک نمی باشند.
بهترین انتخاب برای شما
اگر از آن دسته افرادی هستید که تدوین ویدیویی یا رندر های ۳بعدی انجام می دهید نیاز به پردازنده قویتر و بهتر دارید. اگر نیاز شما بازی یا استفاده معمولی از سیستم است گزینه های خوب دیگری مثل کامپیوتر های مخصوص بازی یا کامپیوتر رومیزی در دسترس است.
- پردازنده ی Core i3 ویندوز ۱۰ را براحتی اجرا میکند. همچنین با استفاده از حافظه SSD محیط روانتری را برای شما ایجاد میکند.
- لپ تاپ های سری “G” گزینه مناسب برای رفع نیاز بازیکن ها است. چرا که در کنار پردازنده مناسب از کارت گرافیک های مناسبی نیز برخوردار هستند.
- در مدل های دسکتاپ پردازنده های اینتل هیچ کدام مناسب کار های گرافیکی و بازی نمی باشند و شما علاوه بر خرید پردازنده باید یک کارت گرافیک مناسب نیز برای آن تهیه کنید.
برای مثال پردازنده Core i3-9100 با کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX 2070 محیط روانتری با فریم های بیشتر نسبت به پردازنده ی Core i9-9900 با کارت گرافیک GeForce GTX 1650 خواهد داشت. ما پیشنهاد میدهیم یک پردازنده پایین رده مثل core i5-9400 انتخاب کنید اگر میخواهید یک کارت گرافیک بالارده و گران قیمت تهیه کنید.
سرعت پردازنده چقدر باشد؟؟
میزان GHz نشان از سرعت پردازنده دارد که در بازه زمانی محاسبات چه مقدار پردازش در یک ثانیه انجام می شود. خیلی ساده بگوییم اعداد بزرگتر به معنی سرعت بیشتر می باشد. برای مثال ۳٫۶ GHz به معنی ۳میلیارد و ششصد هزار (۳٫۶۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) بازه زمانی است. این مقدار نباید برای مقایسه پردازنده های خانواده مختلف استفاده شود. با این حال همیشه عدد بزرگتر به معنی بهتر بودن نیست زیرا در نسل های مختلف پردازنده های intel و amd تفاوت هایی در میزان بهره وری در هر یک از این پردازنده ها وجود دارد. پس میزان محاسباتی که در پردازنده در بازه زمانی مشخص شده انجام میدهد مهم تر از میزان سرعت آنها است.
علاوه بر سرعت میزان بوست شدن پردازنده ها را نیز باید به مقایسه ها افزود. هر چه میزان بوست بیشتر باشد سرعت پردازنده نیز افزایش می یابد اما دمای تولید شده نیز افزایش مییابد که از بهره وری پردازنده میکاهد.
با این حال پردازنده ها فقط زمان محدودی را میتوانند از بوست حداکثری استفاده کنند و بعد از آن توانایی بوست کاهش می یابد تا دمای پردازنده کاهش یابد. در کارهای ویدیویی پردازنده تمام مدت در حالت بوست کار نمیکند تا دمای آن از حد مجاز بالاتر نرود و آسیبی به پردازنده وارد نشود.
موفق و پیروز باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.