معرفی بهترین موتورهای بازی سازی
موتور بازی سازی چیست؟
موتور بازی سازی (Engine Game) که با نام گیم انجین نیز شناخته می شود نرم افزاری است که روی سیستم عامل های مختلف اجرا میشوند و با آن می توان انواع بازی های رایانه ای یا بازی های موبایلی را ساخت و در واقع ابزار اصلی و هسته بازی سازی محسوب می شود. موتور بازی سازی چارچوب نرم افزار را برای ایجاد بازی های ویدیویی تعیین می کند که ویژگی هایی از قبیل انیمیشن گرفته تا هوش مصنوعی را برای بازی فراهم می کند در واقع موتورهای بازی سازی وظیفه ارائه گرافیک، تشخیص برخورد، مدیریت حافظه و گزینه های دیگر را بر عهده دارند.
یک موتور بازی سازی (گیم انجین) شامل پنج مؤلفه است:
- موتور بازی سازی می تواند برای تولید گرافیک انیمیشن سه بعدی مورد استفاده قرار گیرد.
- موتور بازی سازی صوتی از الگوریتم هایی که به صداهای بازی ربط پیدا می کند مربوط می شود.
- موتور بازی سازی فیزیکی برای اجرای قوانین “حرکتی” در داخل سیستم مورد استفاده قرار می گیرد.
- موتور بازی سازی ماژول های هوش مصنوعی بازی را فراهم می کند.
- موتور بازی سازی وظیفه گرداوری اجزا و مدیریت حافظه را در بازی تعیین می کند.
چرا موتور بازی سازی مهم است؟
موتورهای بازی سازی اجزایی از بازی هستند که قابل استفاده مجددند و توسعه دهندگان می توانند از آنها برای ایجاد چارچوب بازی خود استفاده می کنند. این موضوع اجازه می دهد تا زمان بیشتری برای تمرکز کردن روی عناصر خاص بازی مانند بافت ها ، سبک های شخصیتی بازی و غیره داشته باشند. در صورتی که بازی خود را از ابتدا بدون کمک موتورهای بازی سازی ایجاد کنید، مدت زمان بیشتری طول می کشد و برای تکمیل آن نیز با مشکلات بیشتری روبرو خواهید شد.
آیا موتورهای بازی سازی می توانند هر نوع بازی را ایجاد کنند؟
جواب بله است ولی، برای مواجه شدن با بعضی از ژانرهای بازی که نیاز به برنامه نویسی دارند باید مهارت های برنامه نویسی و دانش فنی پیشرفته ای داشته باشید. برای اینکه این موضوع را بهتر درک کنید نگاهی به انواع مدل بازی ها می اندازیم :
- بازی های ساده دو بعدی (Simple 2D games)
ایجاد این بازی ها به اندازه کافی آسان و ساده هستند و تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که وقت خود را صرف یادگیری نحوه استفاده از موتور بازی سازی در حد ابتدایی کنید.
- بازی های پیچیده دو بعدی (Complex 2D games)
این بازی ها عمدتا به بازی های چند نفره، هوش مصنوعی یا بسیاری از ویژگی های دیگر متکی هستند. البته ، شما می توانید با مورتورهای بازی سازی این بازیها را نیز ایجاد کنید ولی باید زمان بیشتری را برای یادگیری اصول اولیه سرمایه گذاری کنید.
- بازی های سه بعدی ساده (Simple 3D games)
وقتی صحبت از دنیای سه بعدی می شود ، همه چیز پیچیده تر می شود. موتورهای بازی سازی برای این نوع بازی ها باید قدرتمندتر و چالش برانگیز باشند در این صورت انتظار می رود بیش از ۳ ماه یا حتی ۱ سال برای درک اصول اولیه قبل از شروع کار باید صرف کنید.
- بازی های پیچیده سه بعدی (Complex 3D games)
اگر به عنوان یک مبتدی می خواهید با موتورهای بازی سازی باز یهای پیجچیده سه بعدی درست کنید، به نظر می رسد کار غیرممکن است زیرا سالهای زیادی زمان می برد تا موفق به ایجاد این بازی ها شوید.
بهترین موتور بازی سازی کدام ها هستند؟
اگر بخواهیم موتورهای بازی سازی را طبقه بندی کنیم باید بگوییم که بیش از ۵۰۰ موتور بازی سازی در جهان وجود دارد که خیلی از آنها ناشناخته و تعدادی از آنها نیز بسیار معروف و کاربردی هستند که در این قسمت می خواهیم بهترین موتورهای بازی سازی را به شما معرفی کنیم :
موتور بازی سازی یونیتی (Unity Game Engine):
به جرات می توان گفت موتور بازی سازی Unity یکی از موتورهای بازی محبوب و کاربردی در زمینه ساخت بازی موبایل و بازی کامپیوتری است. این موتور بازی اولین بار در ژوئن ۲۰۰۵ در کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل به عنوان یک موتور بازی اختصاصی Mac OS X معرفی و منتشر شد و از سال ۲۰۱۸ این موتور برای پشتیبانی بیش از ۲۵ سیستم عامل افزایش یافته بود.
بازی های زیادی با موتور یونیتی ساخته شده اند چون از بازی های دو بعدی و هم بازی های سه بعدی بخوبی پشتیبانی می کند. با یونیتی می توانید بازی هایی که ایجاد می کنید را در یک محیط متفاوت اجرا کنید. در واقع برنامه ای است که در آن قسمت های قابل مشاهده بازی خودتان را با یک پیش نمایش گرافیکی جمع می کنید و همچنین از یک تابع کنترل شده و ویرایشگر کد استفاده می کند. ویرایشگر کد آن دارای انعطاف با قابلیت اجرای دستورات کاربر بصورت ویژوال است و از زبانهای #C و جاوا اسکریپت پشتیبانی می کند. اکنون ۳۴٪ از ۱۰۰۰ بازی برتر که به صورت رایگان در تلفن های همراه نصب می شوند با این موتور بازی ساخته شده است.
- توسعه دهنده: Unity Technologies
- بازی های ساخته شده با این موتور بازی سازی: Super Mario GO, Angry Birds 2, Pokémon Go, Lara Croft Go, Kerbal Space Program و…
- پلاتفرم ها: Mac ، Windows ، Android ، iOS ، Window Phone ، Xbox ، PlayStation ، Xbox و …
- قیمت: رایگان (موتور بازی یونیتی برای استفاده بازی سازان رایگان است و همچنین شرکت هایی که گردش مالی آنها کمتر از ۱۰۰ هزار دلار در سال باشد نیز رایگان است ولی اگر بیشتر از این مقدار باشد باید ازنسخه پرو پولی استفاده شود.)
.
موتور بازی سازی پیشرفته راک استار (Rockstar Advanced Game Engine) :
موتور بازی سازی ریج (RAGE) یک موتور بازی اختصاصی است که از سال ۲۰۰۶ به بعد برای ساخت تمامی محصولات راکاستار مورد استفاده قرار می گیرد. این موتور بازی سازی تاکنون قابلیت ساخت بازیهای مخصوص کنسولهای نسل ششم و نسل هفتم و همچنین بازیهای پلفترم های دیگر را داشته است.
- توسعه دهنده: Rockstar San Diego
- بازی های ساخته شده با این موتور بازی سازی: GTA IV, Los Angeles و…
- پلاتفرم ها: Mac ، Windows ، Linux ، Android ، iOS ، Xbox ، PlayStation و …
- قیمت: رایگان
.
موتور بازی سازی آنریل (Unreal Engine):
موتور بازی سازی Unreal به عنوان یکی از موتورهای رایج بازی سازی در جهان است ، آنریل انجین همان چیزی است که شما با آن می توانید یک بازی ساده، پیچیده و حتی یک بازی سه بعدی قدرتمند ایجاد کنید. همچنین این قابلیت را به شما می دهد که بتوانید بازی ها را در سطوح پیشرفته ای ایجاد کرده ایم موتور بازی اولین بار در یک بازی تیراندازِی در سال ۱۹۹۸ نمایش داده شد. در واقع در ابتدا برای بازی های تیر اندازی توسعه یافته بود، اما رفته رفته در انواع ژانرهای دیگر از جمله بازی های جنگی ، بازی های اکشن و سایر بازی ها مورد استفاده قرار گرفت.
- توسعه دهنده: Epic Games
- بازی های ساخته شده با این موتور بازی سازی: Gears of War series, Batman: Arkham series, Marvel Heroes, Infinity Blade 3 و…
- پلاتفرم ها: Mac ، Windows ، Linux ، Android ، iOS ، Xbox ، PlayStation و …
- قیمت: رایگان
.
موتور بازی سازی گودوت (Godot Engine):
موتور بازی سازی Godot بهترین موتور بازی برای ایجاد بازی های دو بعدی و سه بعدی است. این موتور بازی سازی، مجموعه گسترده ای از ابزارهای استاندارد را ارائه می دهد و به شما امکان می دهد تا براحتی در ساخت بازی خود تمرکز کنید. از آنجا که این موتور بازی منبع باز از طریق مجوز MIT در دسترس است، هیچ هزینه اشتراک، حق امتیاز، لایسنس، کرک و هیچ هزینه دیگری دریافت نمی کند.
- توسعه دهنده: Community developed
- بازی های ساخته شده با این موتور بازی سازی: Get Teddy, Reakt, City Game Studio و…
- پلاتفرم ها: Mac، Windows، Linux، iOS، Android، BlackBerry، PlayStation، Nintendo، HTML5 و …
- قیمت: رایگان
.
موتور بازی سازی اپ گیم کیت (AppGameKit Engine):
اگرچه موتور بازی سازی AppGameKit بنظر می رسد فقط برای موبایل ها باشد، ولی نه اینطور نیست با آن می توانید انواع بازی های دو بعدی و سه بعدی بسازید. این نرم افزار به شما امکان می دهد تا بازی ساخته شده را به رایانه های شخصی، مکینتاش، لینوکس، HTML5، اندروید، iOS و حتی Raspberry Pi منتقل کنید. همچنین می توان با زبان های برنامه نویسی مانند AGK2 (ایده آل برای مبتدیان) با آن کار کرد. بعلاوه ، شما می توانید به عنوان یک توسعه دهنده آن راگسترش دهید و یاد بگیرید که چگونه این موتور از ++C استفاده می کند. اگر می خواهید یک شروع عالی در صنعت بازی سازی داشته باشید و درک کنید که همه چیز چگونه کار می کند، AppGameKit همان چیزی است که شما می خواهید.
- توسعه دهنده: The Game Creators، Ltd
- بازی ها: Squashies World, Towerbots, Driving Theory Test 2018, Bad Robot و…
- پلاتفرم ها: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Windows Phone
- قیمت: ۷۹.۹۹ دلار برای توسعه یک کیت
.
موتور بازی سازی کرای انجین (CryEngine):
موتور بازی سازی CryEngine نرم افزاری قدرتمند است که بدون دریافت هزیه های حق امتیاز و هزینه های مجوز در ازای آن، کد منبع کامل را با تمام ویژگی ها به شما ارائه می دهد. همچنین به دلیل خروجی گرافیکی چشمگیر و تصاویری شگفت انگیزی که تولید می کند بسیار معروف است وتجربه کاربری بالایی را به گیمر ها منتقل می کند. گذشته از خود موتور، CryEngine منابع زیادی را بمنظور یادگیری رایگان برای کمک به مبتدیان ارائه می کند تا ساخت بازی خود را شروع کنند.
- توسعه دهنده: Crytek
- بازی ها: Sniper: Ghost Warrior 2، Far Cry، Crysis و …
- پلتفرم ها: Windows، Linux، Xbox، PlayStation، Wii، Android و iOS.
- قیمت: رایگان (تنها ۵۰ دلار در ماه برای عضویت)
.
موتور بازی سازی آمازون لامبریارد (Amazon Lumberyard Engine)
هدف از ابداع موتور بازی سازی Amazon Lumberyard ایجاد بازی های سه بعدی و چند نفره بود. این موتور بازی یک پلتفرم ابری ایمن است که توسط آمازون ساخته و نگهداری می شود. علاوه بر این، این نرم افزار می تواند ویژگی های Twitch را به شما ارائه دهد تا بتوانید با گیمرها در تماس باشید.
- توسعه دهنده: Amazon
- بازی ها: Star Citizen، The DRG Initiative، Breakaway، Everywhere، etc و…
- پلتفرم ها: Windows، PlayStation، Xbox، iOS، Android و…
- قیمت: رایگان (در صورتی رایگان است که بخواهید بازی تک نفره بسازید و قصد استفاده از سرورهای آمازون را نداشته باشید)
.
موتور بازی سازی مونو گیم (MonoGame Engine):
موتور بازی سازی MonoGame بازی را به صورت متن باز از Microsoft XNA 4 Framework پیاده سازی می کند. این برنامه نویسی برای برخی از سیستم عامل ها مانند Windows Phone ، Windows و Xbox 360 برای توسعه دهندگان XNA فراهم می شود تا از بازی های خود در Android ، iOS و سایر سیستم عامل ها استفاده کنند. بعلاوه، این موتور بازی به عنوان یک سیستم منبع باز قابل تنظیم است تا توسعه دهندگان بتوانند با ابزارهای لازم خود بازی کنند.
- توسعه دهنده: MonoGames
- بازی ها: Fez ، Infinite Flight ، Bastion ، Wizorb و …
- پلتفرم ها: Windows، Linux، PlayStation، Xbox، Windows Phone، iOS، Android و …
- قیمت گذاری: رایگان
.
موتور بازی سازی هیرو (Hero Engine):
اگر می خواهید بازی های آنلاینی مانند RPG ، MMO یا FPS را بسازید و راه اندازی کنید، موتور بازی سازی Hero خواسته های شما را برآورده می کند.
هیرو انجین این امکان را به شما می دهد تا روی توسعه بازی متمرکز شوید و در مورد توسعه یا نگهداری سرور نگران نباشید. همچنین یک پلتفرم مشارکتی مبتنی بر ابر در زمان واقعی فراهم می کند که می توانید هرجایی که هستید به فایلهای خود دسترسی داشته باشید و آن را بسازید. حتی شما می توانید بازی خود را بدون هیچگونه تنظیم سرور یا خرابی ویرایش و منتشر کنید.
- توسعه دهنده: Simutronics/Idea Fabrik
- بازی ها: Star Wars: the Old Republic، Repopulation، Elder Scrolls Online، و …
- سیستم عامل: ویندوز
- قیمت: ۹۹.۹۵ در هر سال
وقت تصمیم گیری است!
آیا می توانید انتخاب کنید که بهترین موتور بازی سازی با توجه به خواسته های شما کدام یک است؟
آیا می خواهید بازی دو بعدی یا سه بعدی یا هر دو را ایجاد کنید؟ به کدام ویژگی نیاز دارید؟ آیا می خواهید نرم افزاری رایگان یا پولی دریافت کنید؟
لیست ما در بالا به تصمیم گیری صحیح شما در این زمینه کمک خواهد کرد . فقط همه موارد را با دقت بخوانید. امیدوارم مورد دلخواه خود را پیدا کنید!
پس اگر ایده ای در زمینه ساخت بازی موبایل ذهن خود دارید ولی نمی دانید از کجا شروع کنید و سرمایه اولیه برای بازی سازی و انتشار آن ندارید، شما را دعوت به دیدن ویدیوهای اموزش بازی سازی می کنیم و برای دانلود پکیج های بازی سازی به سایت سرو اموز مراجعه نمایید.
نظرات خود را در رابطه با مقاله معرفی بهترین موتورهای بازی سازی را بیان نمایید.
با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.