بازی ابری چیست و چگونه تجارت بازی ها را تغییر خواهد داد؟
بازی ابری چیست و چگونه تجارت بازی ها را تغییر خواهد داد؟
بازی ابری یا گیمینگ ابری (Cloud Gaming) تجارت بازی ها را به موقعیت جدیدی تبدیل کرده است و از زمانی که بازی های موبایل راه اندازی شدند این قابلیت کشف نشده باقی مانده بود. اما امروزه به نظر می رسد تمامی تجارت هایی که مربوط به بازی ها می شود نمی توانند صحبت کردن درباره گیمینگ ابری و قابلیتهایی که از نظر فناوری دارد را متوقف کنند.
در این مقاله می خواهیم به شما توضیح دهیم که بازی ابری چیست و چرا همه در مورد آن صحبت می کنند. همچنین وضعیت فعلی اکوسیستم گیمینگ های ابری را به نمایش می گذاریم و نگاهی به آینده ای که در انتظار این سرویس است می اندازیم.
بازی ابری چیست؟
بازی ابری که با نام گیمینگ ابری (Cloud Gaming) نیز شناخته می شود، قابلیتی است که این اجازه را به کاربران (بازیکنان) می دهد تا بتوانند بازی را در بستر اینترنت و بدون نیاز به هیچ سخت افزار فیزیکی اجرا کنند. همچنین برای اجرای بازی نیازی نیست بازی در دستگاه هایی مانند موبایل، کامپیوترهای شخصی، تبلت و… نصب شود. در این صورت کاربران می توانند در هر زمان و مکانی به بازی های مورد علاقه خود دسترسی داشته باشند.
سرویس گیمینگ ابری قابلیت خیلی جدیدی نیست و سالهاست که وجود دارد ولی کشف نشده بود و بیشتر در سطح منطقه ای یا ملی شناخته شده بود ولی در حال حاضر در حال جهانی شدن است.
در حال حاضر سرویس پلی استیشن (play station) شرکت سونی از آوریل ۲۰۱۹ حدود ۷۰۰ میلیون عضو ثبت نام شده دارد که گفتنی است تابحال هیچ پلتفرم گیمینگ ابری ای چنین موفقیت بزرگی را تجربه نکرده است.
اگرچه پلتفرم سونی این اجازه را هم می دهد تا کاربران بازی های انتخابی را دانلود کنند نه فقط اجرا و بازی کنند. در واقع از وقتی که سونی این قابلیت را اجرایی کرده، اعلام هم کرده است که بسیاری از مصرف کنندگان از پلی استیشن حالا به عنوان یک سرویس دانلودی استفاده می کنند.
چرا در تجارت بازی ها درباره گیمینگ ابری صحبت می شود؟
با توجه به اهمیت این سرویس، اکثر شرکتهایی که در حوزه شتاب دهنده بازی موبایل تجارت می کنند از اهمیت سرویس گیمینگ ابری باخبر شده اند و در حال اجرا و بهبود این سرویس برای شرکت خودشان هستند.
در همین راستا گوگل از پلت فرم گیمینگ ابری خود به نام استادیا (Stadia) رونمایی کرد. استادیا توسعه بازی های ابری را تبدیل به یکی از داغترین و پر بحث ترین مباحث موجود در این تجارت کرده است. گوگل یکی از شرکتها و نمادهایی است که در تجارت بازی ها نقش فعال تری داشته و مستقیماً با شرکتهایی مانند سونی و مایکروسافت رقابت می کند.
گوگل از سال ۲۰۱۴ PlayStation را اجرا کرده است، در حالی که مایکروسافت در اواخر سال جاری پلت فرم گیمینگ ابری خود بنام Project xCloud را آزمایش خواهد کرد.
شرکتهای بزرگ و نامدار دیگری از جمله Tencent و Amazon نیز اعلام کرده اند که دارند روی راه حل های گیمینگ ابری خود کار می کنند.
در حال حاضر اکوسیستم بازی ابری چگونه به نظر می رسد؟
امروزه اکثر کاربران به طور طبیعی به سمت بازی های ابری علاقه نشان می دهند و این گزارش تصویری از اکوسیستم گیمینگ ابری، روابط پیچیده بین ذینفعان مختلف در تجارت بازی های ابری را نشان می دهد.
همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، این اکوسیستم با زیرساخت های ابری شروع می شود که از صدها مرکز داده ای در سراسر جهان تشکیل شده است. این مراکز داده، میزبانِ پلتفرم های گیمینگ ابری است که محتوای آن توسط ناشران بازی و توسعه دهندگان ایجاد می شود.
البته ISP ها و telcos نقش اصلی را در این اکوسیستم بازی می کنند، زیرا واسطی هستند که بین سرویس های گیمینگ ابری و کاربران نهایی قرار دارند. به نوبه خود، این کاربران می توانند از طریق مجموعه نمایشگرها و دستگاه ها به سیستم عامل های مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.
آینده گیمینگ ابری چیست؟
به طور طبیعی، درک اکوسیستم گیمینگ های ابری تنها اولین قدم برای هر شخص ذینفع در تجارت بازی ها است. مساله مهم تری که وجود دارد این است که بفهمند چگونه بازار در سالهای آینده رشد می کند و تکمیل می شود و شکل سنتی بازار کنسول ها، رایانه های شخصی و موبایل ها با این سرویس چگونه معنی پیدا می کند.
خوشبختانه، گزارش گیمینگ ابری ما می تواند در مورد تحولات کلیدی بازار، بینش قابل توجهی را تا سال ۲۰۲۲ به شما ارائه دهد. این گزارش به صورت PDF 70 صفحه ای شامل تفکیک منطقه ای از بازارهای در دسترس و قابل خدمات رسانی بازی های ابری (SOM) و همچنین پرداخت کاربران و درآمدها می باشد.
ما سه تا سناریو داریم: پایه، خوش بین و بدبین که هم در سطح جهانی هستند و هم در هر منطقه ای.
با این سناریوها می توانید فرصت ها و تهدیدها را درک کنید و اینکه متوجه شوید چگونه این فناوری بر ذینفعان، ناشران، فروشگاه های بازی، سازندگان کنسول، ISP / telcos، دستگاه های تلفن همراه، سازندگان رایانه های شخصی و سخت افزاری، سازندگان دستگاه های جانبی و… تاثیر می گذارد.
در این گزارش همچنین مشخص می شود که چگونه بازی های ابری می توانند روی صنایع مختلف تأثیر بگذارند و چه کسی بهترین موقعیت را برای کسب سود دارد؟ چه تعداد از گیمرها مجذوب ارزش بالای بازی های ابری می شوند؟ کدام نوع محتوا در دسترس خواهد بود؟ با توجه به وابستگی آنها به اتصال سریع اینترنت و نزدیکی به مراکز داده ، این سرویس ها از لحاظ جغرافیایی تا چه سرعتی گسترش می یابند؟
نظرات خود را در رابطه با مقاله بازی ابری چیست و چگونه تجارت بازی ها را تغییر خواهد داد؟ را بیان نمایید.
با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.